foto: REUTERS/SCANPIX
Noraudājies Maikls Džordans atceras savu "mazo brāli" Kobi Braientu un atvadās no viņa
Maikls Džordans nespēja valdīt asaras Kobes Braienta piemiņas pasākumā, pieminot savu "mazo brāli".
Sporta zvaigznes
2020. gada 25. februāris, 11:03

Noraudājies Maikls Džordans atceras savu "mazo brāli" Kobi Braientu un atvadās no viņa

Jauns.lv

Ģimene, draugi un fani pulcējās “Staples center", lai godinātu traģiski bojāgājušo Kobi Braientu un viņa meitu Džannu (Džidžī) Braientu.

foto: REUTERS/SCANPIX
Maikls Džordans nespēja valdīt asaras Kobes Braienta piemiņas pasākumā, pieminot savu "mazo brāli".

Ir pagājis nedaudz mazāk kā mēnesis kopš brīža, kad Losandželosas "Lakers” leģenda un viņa 13 gadus vecā meita zaudēja dzīvību helikoptera avārijā Kalabasā.

Kobe un Džanna bija divi no deviņiem cilvēkiem, kuri gāja bojā traģiskajā avārijā 26. janvārī. 24. februārī Losandželosā tika aizvadīts piemiņas pasākums “Celebration of life” (“Dzīves svinēšana”) par godu Kobem un Džannai.

Iepriekš tika ziņots, ka visi iegūtie līdzekļi no publiskās godināšanas ceremonijas tiks novirzīti “Mamba and Mambacita” sporta fondam, kas godina Kobes un Džannas mantojumu.  

Kobes Braienta un Džannas piemiņas pasākums Losandželosā

Ģimene, draugi un fani pulcējās “Staples” centrā, lai godinātu traģiski bojāgājušo Kobi Braientu un viņa meitu Džannu (Džidžī) Braientu.

gallery icon
31

Piemiņas pasākumu apmeklēja daudzas zvaigznes – mūziķis Snoop Dog, basketbolisti Maģiskais Džonsons, Šakils O'Nīls, Stefans Karijs, Dveins Veids, Džerijs Vests, Dereks Fišers, Pau Gasols, dziedātājas Ališa Kīza, Kristīna Agilera, Bejonse, Dženifera Lopesa ar dzīvesbiedru beisbola leģendu Aleksu Rodrigesu, televīzijas zvaigzne Džimijs Kimels un daudzi citi.

Ar asarām acīs uzrunu teica Maikls Džordans: “Viņš gribēja būt labākais basketbolists kāds iespējams. Iepazīstot viņu, es vēlējos būt labākais lielais brālis kāds iespējams. Esmu ļoti lepns, ka pazinu Kobi Braientu…"

Kobe Braients (1978-2020) uz laukuma un dzīvē

20 gadu spožajā karjerā Kobe Braients Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja ...

gallery icon
108

"Mēs runājām par biznesu, firmu, mēs runājām par visu. Viņš centās būt labāks cilvēks. Tagad viņam esmu es…”

Pēc tam Džordans caur asarām pajokoja: “Tagad man būs jāskatās uz vēl vienu raudošu mēmi. Sacīju sievai, ka nedarīšu to, jo nevēlos nākamos trīs četrus gadus to redzēt, bet redz, ko Kobe dara ar tevi.”

Emocionālu runu teica arī Kobes sieva Vanesa Braienta: “Viņus bija tik viegli mīlēt. Viņi bija jautri, laimīgi un mīlēja dzīvi. Viņi bija pilni prieka un aizrautības. Dievs zināja, ka viņi nevar būt uz šīs zemes viens bez otra…"

"Mazais, parūpējies par mūsu Džidžī. Mēs mīlam un ilgojamies pēc tevis Būbū un Džidžī. Reiz mēs atkal tiksimies, lai priecātos kopā.”