foto: AFP/Scanpix
Porziņģim pieticīga precizitāte pārliecinošā "Mavericks" uzvarā
Kristaps Porziņģis uzbrukumā pret D'Andželo Raselu.
Basketbols
2020. gada 25. februāris, 08:13

Porziņģim pieticīga precizitāte pārliecinošā "Mavericks" uzvarā

Jauns.lv / LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis pirmdien guva 15 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, realizējot vienu no astoņiem tālmetieniem un palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru.

"Mavericks" mājās ar rezultātu 139:123 (41:27, 40:38, 29:31, 29:27) pārspēja Minesotas "Timberwolves".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā realizēja četrus no sešiem divpunktu metieniem, vienu no astoņiem tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, trīsreiz rezultatīvi piespēlēja un reizi pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā ielaida par diviem punktiem vairāk nekā iemeta.

"Mavericks" komandā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Tims Hārdevejs juniors. Lukas Dončiča kontā šoreiz 20 punkti, deviņas zem groziem izcīnītas bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles. Setam Karijam izdevās sakrāt 19 punktus, bet Delonam Raitam - 16 punktus.

"Timberwolves" vienībā 29 punktus guva D'Andželo Rasels. 21 punkts Malika Bīzlija kontā, 19 - Džeimsam Džonsonam.

Ne reizi šajā mačā vadībā nebija viesi, un pēdējā ceturtdaļā dalasieši varēja atļauties spēlēt bez abām vienības lielākajām zvaigznēm Dončiča un Porziņģa.

"Mavericks" ar 35 uzvarām 58 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē.