foto: REUTERS/SCANPIX
Ķīnas cīkstoņi Serbijā treniņus aizvada karantīnas zonā
Citi sporta veidi
2020. gada 21. februāris, 11:45

Ķīnas cīkstoņi Serbijā treniņus aizvada karantīnas zonā

Jauns.lv / LETA

Ķīnas cīkstoņi koronavīrusa dēļ Serbijas galvaspilsētā Belgradā gatavošanos Tokijas Olimpiādei veic karantīnas zonā.

Ķīnas cīkstoņi Serbijā gatavojas Āzijas olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, kas 27. līdz 29.martam paredzēts Kirgizstānā. Lai neveicinātu risku saslimšanai ar koronavīrusu, visi ķīnieši treniņu procesu aizvada karantīnas zonā.

Sākotnēji kvalifikācijas turnīrs bija paredzēts Ķīnā, bet koronavīrusa dēļ, tas pārcelts uz Bišeku Kirgizstānā.

"Ķīnas atlēti tika pārbaudīti pametot savu valsti, kā arī brīdi, kad ieradās Serbijā," teikts Starptautiskās Cīņas federācijas (UWW) ziņojumā. "Serbijā cīkstoņiem tiks nodrošināts viss nepieciešamais inventārs."

Sacensības šajos pašos datumos bija paredzētas Ķīnas pilsētā Siaņā. "Pārcelt sacensības tik īsā laikā pirms to norises nav labākais variants, tomēr mums ir jārūpējas par sportistu veselības stāvokli. Tāpat vēlamies, lai turnīrā piedalās ikviens, kurš ir spējīgs," teica UWW prezidents Nenads Lalovičs.

Vīrusa dēļ no Ķīnas uz citām pasaules valstīm pārcelts arī olimpiskās kvalifikācijas turnīrs sieviešu futbolā, Pirmās formulas (F-1) posms, kā arī badmintona un slēpošanas olimpiskās kvalifikācijas sacensības.

Pasaules apdzīvotākā valsts pēdējās dekādes laikā bija kļuvusi par regulāru pasaules labāko klubu un sporta organizāciju apmeklējuma mērķi. To vidū jāmin Anglijas premjerlīga futbolā, Starptautiskā futbola asociāciju federācija (FIFA) un Nacionālā basketbola asociācija (NBA).

Ķīna apgalvo, ka 2022.gada ziemas olimpiskās spēles Pekinā nav apdraudētas, kaut arī atceltas ir slēpošanas sacensības, kurās sportistiem bija jāiepazīstas ar vietējiem apstākļiem.

Savukārt blakus esošā Japāna jau vairāk nekā mēnesi uzstāj, ka koronavīruss nekādi neietekmēs Tokijas Olimpiādes norisi.

Tokijas olimpiskās spēles sāksies 24.jūlijā un ilgs līdz 9.augustam.