foto: REUTERS/SCANPIX
Toberam 90 minūtes un dzeltenā kartīte uzvarā pār Polijas čempioni
Arī savu otro ekstraklses spēli Tobers sāka starta vienpadsmitniekā.
Futbols
2020. gada 14. februāris, 23:48

Toberam 90 minūtes un dzeltenā kartīte uzvarā pār Polijas čempioni

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases pussargs Kristers Tobers piektdien svinēja uzvaru Polijas ekstraklases spēlē, kamēr vārtsargs Pāvels Šteinbors cieta zaudējumu.

Tobera pārstāvētā Gdaņskas "Lechia" savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja pērnā gada Polijas čempioni Glivices "Piast".

Arī savu otro ekstraklses spēli Tobers sāka starta vienpadsmitniekā un laukumā pavadīja visas 90 minūtes, spēlējot balsta pussarga pozīcijā, lai gan pēc pievienošanās "Lechia" komandai viņam paredzēta centra aizsarga loma. Rucavnieks vienu reizi sita pa taisnstūri un 39.minūtē saņēma dzelteno kartīti.

Pirmajā puslaikā Flaviu Paišāu, izpildot "pendeli", norībināja vārtu pārliktni, bet 63.minūtē viņš reabilitējās, pēc piespēles no labās malas raidot bumbu tīklā.

Tobers līdz Polijas čempionāta sezonas beigām tiks izīrēts no "Liepājas" komandas, bet vienošanās paredz arī iespēju izpirkt jaunā futbolista līgumu.

Tikmēr vārtsargs Pāvels Šteinbors un Gdiņas "Arka" viesos ar 0:2 (0:0) atzina Zabžes "Gornik" pārākumu. "Arka" vārtus ielaida pēdējās desmit minūtēs, vispirms Šteinborgam kapitulējot pēc sitiena no asa leņķa, bet vēlāk - pēc stūra sitiena.

Šteinbors, kurš tika atzīts par 2019.gada Latvijas labāko futbolistu, Polijas ekstraklasē aizvadījis 103 spēles pēc kārtas.

Pēc 22 aizvadītām spēlēm Gdaņskas komanda ar 34 punktiem ir sestā, bet Gdiņas vienība ar 21 punktu atrodama 14.vietā.

Pēc pirmajā posmā aizvadītajām 30 spēlēm čempionāts tika sadalīts divās daļās - čempiona titulu sadalīs astoņi vadošie klubi.

Pērn par Polijas čempioni tika kronēta Glivices "Piast" vienība, bet Šteinbora pārstāvētā "Arka" cīnījās par palikšanu augstākajā līgā.