foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Porziņģis par savu elku: "Braienta mantojums būs mūžīgs"
Porziņģis pret Braientu basketbola laukumā 2015. gadā.
2020. gada 28. janvāris, 18:52

Porziņģis par savu elku: "Braienta mantojums būs mūžīgs"

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis ļoti pārdzīvo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģendas Kobes Braienta negaidīto nāvi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka svētdien Losandželosā helikoptera avārijā traģiski gāja bojā leģendārais basketbolists Braients. Izcilais basketbolists mūžībā aizgāja 41 gada vecumā.

Porziņģis pēc pirmdienas mača, kurā viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" viesos ar 107:97 pārspēja Oklahomastijas "Thunder", sarunā ar žurnālistiem pauda, ka vēl īsti nav aptvēris, kas noticis.

"Man Kobe bija ikona, tāpēc nespēju to vēl īsti pieņemt. Tas ir ļoti, ļoti traģiski. Un pats biedējošākais ir tas, ka šādi brīži pienāk negaidīti. Kad augu, viņš bija mans iecienītākais spēlētājs. Kad nonācu šeit, viņš bija pieejams un vienmēr atbildēja uz ziņām. Kā debitantam, man tas nozīmēja visu. Izsaku līdzjūtību viņa ģimenei," stāstīja Porziņģis.

Liepājnieks neslēpa, ka daudzi basketbolisti vēlējās būt tādi kā Braients un centās viņu atdarināt.

"Neesmu pārāk emocionāls, bet tas patiešām sāp. Viņa vairs nav ar mums, un tas ir ļoti skumji. Šobrīd vienīgais, ko varam darīt, ir pieminēt to, ko viņš paveica savas dzīves laikā un deva basketbolam. Viņa mantojums būs mūžīgs. Manas pirmās atmiņas par NBA bija, kad cēlos augšā un skatījos NBA finālsēriju. Skatījos viņa spēles momentus un iedomājos, kā es varētu darīt tās pašas lietas, ko Kobe. Viņš ir leģenda," atzina Porziņģis.

20 gadu spožajā karjerā Braients Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu, kā arī vienu reizi viņš tika atzīts par regulārā čempionāta labāko spēlētāju.