foto: LETA
Mejeris iemet visus desmit divpunktu metienus un ar "double-double" kaldina Permas komandas uzvaru
Mareks Mejeris.
Basketbols
2020. gada 26. janvāris, 18:25

Mejeris iemet visus desmit divpunktu metienus un ar "double-double" kaldina Permas komandas uzvaru

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Mareks Mejeris svētdien guva 23 punktus un kaldināja Permas "Parma" komandas uzvaru Vienotās līgas spēlē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Parma" viesos ar rezultātu 85:78 (18:15, 21:19, 20:28, 26:16) pārspēja Saratovas "Avtodor".

Mejeris šajā mačā laukumā pavadīja 32 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā grozā raidīja visus desmit divpunktu metienus un visus trīs soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, divas reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja trīs piezīmes, tikdams pie 35 efektivitātes koeficienta punktiem. 

Mejeris bija mača rezultatīvākais un produktīvākais spēlētājs.

Citā spēlē Jānis Timma un Dairis Bertāns guva attiecīgi 13 un sešus punktus, viņu pārstāvētajai Maskavas apgabala "Himki" komandai viesos ar rezultātu 94:80 (24:16, 19:15, 21:26, 30:23) pārspējot Minskas "Cmoki" vienību, kuras treneru kolektīvā strādā Edmunds Valeiko.

Timma spēlēja 21 minūti un trīs sekundes, kuru laikā realizēja abus divus divpunktu metienus, divus no sešiem tālmetieniem un visus trīs "sodiņus". Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba, divas piespēles, divas kļūdas, viena pārtverta bumba, četras piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 11 efektivitātes koeficienta punkti.

Bertāns 22 minūšu un 31 sekundes laikā realizēja divus no četriem tālmetieniem, veica divas rezultatīvas piespēles, tika pie divām piezīmēm, izprovocēja trīs pārkāpumus un iekrāja sešus efektivitātes koeficienta punktus.

"Himki" ar 14 uzvarām 15 spēlēs atrodas turnīra tabulas līderpozīcijā, bet "Parma" ar sešiem panākumiem 15 cīņās ir desmitā.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 13 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību. CSKA basketbolisti Vienotajā līgā triumfējuši astoņas sezonas pēc kārtas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās