foto: imago images/Beautiful Sports/Scanpix
Latvijas biatlonisti Pasaules kausa stafetē tiek apdzīti par apli un finišē 24.vietā
Viens no Latvijas stafetes komandas dalībniekiem Roberts Slotiņš.
Citi sporta veidi
2020. gada 18. janvāris, 18:27

Latvijas biatlonisti Pasaules kausa stafetē tiek apdzīti par apli un finišē 24.vietā

Jauns.lv / LETA

Latvijas biatlona izlases vīriešu kvartets šodien Vācijas trasē Rūpoldingā tika apdzītas par apli un ierindojās 24.vietā Pasaules kausa piektā posma 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās.

Uzvarēja Francijas biatlonisti, kuri distanci veica stundā 18 minūtēs un 11,2 sekundēs, pieļaujot tikai sešas kļūdas šautuvē. Otrajā vietā ierindojās norvēģi, kuri no Francijas atpalika par minūti un 12.2 sekundēm, ugunslīnijā kļūdoties desmit reizes. Trešie finišēja austrieši, kas no Francijas atpalika par minūti un 24,3 sekundēm, kopā ar par apli apdzīto Rumāniju šajās sacensībās šaujot visprecīzāk un "nopūdelējot" vien četrreiz.

Latvijas komanda stafetē tika apdzīta par apli un ierindojās 24.vietā 26 kvartetu konkurencē.

Edgars Mise pirmajā posmā šautuvē kļūdījās četrreiz un stafeti Aleksandram Patrijukam nodeva 24.vietā. Patrijuks otrajā posmā ugunslīnijā kļūdījās vēl trīsreiz, taču iztika bez soda apļiem, 24.vietu saglabādams. Trešajā posmā guļus šautuvē Roberts Slotiņ[š kļūdījās vēl divreiz un tika noķerts par apli bez iespējām ceturtajā posmā trasē doties Andrejam Rastorgujevam.

Šosezon iepriekšējās trīs stafetēs bija uzvarējuši Norvēģijas biatlonisti, kuri ar 234 punktiem kopvērtējumā ieņem pirmo vietu. Otro pozīciju ar 216 punktiem ieņem Francija, bet trešā ar 176 punktiem ir Vācija. Latvijas biatlonisti četros posmos iekrājuši 72 punktus un ierindojas 24.vietā.

Jau ziņots, ka sezonas pirmajā posmā Estešundā Latvija tika apsteigta par apli un izstājās, bet nākamajās divās stafetes sacensībās, tajā skaitā pirms nedēļas, ieņēma 21.vietu. Pēdējo gadu labākais sniegums stafetē Latvijai bija pirms divām sezonām, kad Latvija izcīnīja desmito vietu.

Svētdien Pasaules kausa posms noslēgsies ar iedzīšanas sacensībām, kurās piedalīsies Rastorgujevs un Baiba Bendika.

Jau ziņots, ka sprintā Rastorgujevs ceturtdien izcīnīja 16.vietu, bet Bendika trešdien bija 18.pozīcijā. Pārējiem Latvijas biatlonistiem bija pieticīgi rezultāti un vietas tālu no iekļūšanas iedzīšanā.

Nākamnedēļ Pokļukā norisināsies Pasaules kausa sestais posms.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika un Jūlija Matvijenko.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.