foto: LETA
FK "Riga" vairs neatrodas vieta pussargam Bopesū
"Riga" nepagarinās līgumu ar Bopesū.
Futbols
2020. gada 17. janvāris, 23:20

FK "Riga" vairs neatrodas vieta pussargam Bopesū

Jauns.lv / LETA

Latvijas čempione futbolā "Riga" nolēmusi nepagarināt līgumu ar pussargu Žoelu Bopesū, informē klubs.

Šosezon Latvijas futbola virslīgā viņš piedalījās 21 spēlē, 14 mačus sāka pamatsastāvā, guva divus vārtus un nopelnīja vienu dzelteno kartīti. Futbolists piedalījās abās UEFA Čempionu līgas spēlēs pret īru "Dundalk" un devās uz maiņu UEFA Eiropas līgas spēlē viesos pret poļu "Piast". 

1995.gada 25.janvārī Kongo dzimušajam Bopesū ir arī Francijas pilsonība. Kreisās malas futbolists karjeras ievadā spēlēja Francijas komandās "Arles-Avignon", "Epinal" un Kalē RUFC. No 2014. līdz 2017.gadam Bopesū uzspēlēja Francijas vadošajos čempionātos.

2017./2018.gada sezonu Bopesū aizvadīja Maķedonijas spēcīgākajā čempionātā "Skopje" sastāvā. 18 spēlēs kreisās malas aizsargs, kuram patīk pieslēgties uzbrukumiem, guva vienus vārtus un nopelnīja četrus brīdinājumus. 

Pēc tam viņš pārstāvēja citu Maķedonijas klubu "Rabotnički", kur spēlēja līdz pat decembrim. Bopesū piedalījās 18 spēlēs un 14 no tām sāka pamatsastāvā. Maķedonijas čempionātā Bopesū trīs rezultatīvas piespēles. 

"Riga" iepriekšējā sezonā nosargāja Latvijas čempiones titulu, tādējādi arī šovasar spēlēs UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā.