Hokejs
2019. gada 26. decembris, 19:16

"Dinamo" neizdodas pārspēt divmetrīgo Košečkinu un nākas piedzīvot jau astoto zaudējumu pēc kārtas

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" ceturtdien savā laukumā piekāpās Magņitogorskas "Metallurg", piedzīvojot astoto zaudējumu pēc kārtas.

"Dinamo" zaudēja "Metallurg" ar 0:2 (0:1, 0:0, 0:1).

Ripa "Dinamo" vārtos pabija jau mača sākumā pēc Denisa Paršina metiena, taču tika fiksēta spēle ar augstu paceltu nūju. Pa vārtu konstrukciju tūlīt pēc iemetiena trāpīja Ņikita Setdikovs, bet rezultātu viesu labā atklāja Andrejs Nestrašils pirmā perioda vidū ar metienu vārtu augšējā stūrī - 1:0.

Trešās trešdaļas piektajā minūtē savus otros vārtus mačā guva Nestrašils, kuram atlika tikai iemest tukšos vārtos.

"Dinamo" ar 27 punktiem 41 spēlē ieņem pēdējo vietu līgā. Pirmais astotnieks ir 19 punktu attālumā, līdz ar to iekļūšana Gagarina kausā ir tikai teorētiska.

Savukārt "Metallurg" ar 46 punktiem 42 dueļos pakāpusies uz septīto vietu Austrumu konferencē.

Jau ziņots, ka pirms tam "Dinamo" sezonas devītajā izbraukumā ar 0:1 zaudēja Maskavas apgabala "Vitjaz" un ar 3:5 - Helsinku "Jokerit". Izbraukuma sērijā komandai pievienojās slovāku aizsargs Mareks Djaloga, taču uz Omskas "Avangard" pārgāja viens no uzbrukuma līderiem, kanādietis Brendons Makmilans.

Traumu un saslimšanu dēļ "Dinamo" komandai izbraukumā nevarēja palīdzēt Uvis Balinskis, Andris Džeriņš, Koltons Gilīss un Aleksanders Salāks. Pēdējie divi šodien devās laukumā. Savainojuma dēļ sezona noslēgusies aizsargam Kristapam Zīlem.

Tikmēr "Metallurg" hokejisti izbraukumā bija cietuši divus minimālus zaudējumus - 1:2 pret Sanktpēterburgas SKA un 2:3 pret Maskavas CSKA.

Vienības pirms divarpus nedēļām tikās Magņitogorskā, kur rīdzinieki zaudēja ar 1:5.

Sestdien rīdzinieki uzsāks gada pēdējo izbraukumu, tiekoties ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo", bet divas dienas vēlāk būs duelis Minskā pret vietējo "Dinamo". Rīgas komanda savā laukumā atgriezīsies vien 4.janvārī, kad uzsāks trīs mājas spēļu sēriju.

foto: Sergei Fadeichev/TASS/Scanpix
Divus metrus garais "Metallurg" vārtsargs Vasīlijs Košečkins karjeras laikā ir gan kļuvis par olimpisko, gan pasaules čempionu, kā arī triumfējis Gagarina kausa izcīņā.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.