Basketbols
2019. gada 9. decembris, 07:54

Porziņģim un "Mavericks" pārtrūkst uzvaru sērija; Luka Dončičs pārspēj Maikla Džordana rekordu

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar 13 punktiem, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Dalasas "Mavericks" no neveiksmes, kas pārtrauca piecu uzvarēto spēļu sēriju.

"Mavericks" savā laukumā ar 106:110 (27:36, 19:30, 32:26, 28:18) piekāpās Sakramento "Kings", kas iepriekš bija zaudējusi trīs spēles pēc kārtas.

Porziņģis laukumā pavadīja 37 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā iekrāja 13 punktus, grozā raidot piecus no astoņiem divpunktu un vienu no četriem trīspunktu metieniem. Tāpat viņš izcīnīja astoņas bumbas zem groziem, reizi rezultatīvi piespēlēja, vienreiz bloķēja metienu, saņēma divas personīgās piezīmes, kamēr Dalasas vienība ar latvieti laukumā guva par 11 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija otrs labākais radītājs komandā.

foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Kristaps Porziņģis aizsardzībā pret serbu basketbolistu Bogdanu Bogdanoviču.

Rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Tims Hārdevejs juniors, kurš ar septiņiem precīziem tālmetieniem, uzstādīja jaunu karjeras rekordu. Par diviem punktiem mazāk iemeta Luka Dončičs, kura rēķinā arī septiņas bumbas zem groziem un astoņas rezultatīvas piespēles.

foto: USA Today Sports
Luka Dončičs aizvadīja kārtējo individuāli sekmīgo spēli, tomēr ar to uzvarai šoreiz nepietika.

Slovēnim šī bija jau 19. spēle pēc kārtas, kad viņš izcēlies ar 20 gūtiem punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un tikpat rezultatīvām piespēlēm, ar šādu statistiku apsteidzot leģendāro Maiklu Džordanu.

Uzvarētāju rindās Nemanja Bjelica iemeta 30 punktus, bet par četriem mazāk iekrāja Badijs Hīldss.

Liepājniekam pirmos punktus spēlē izdevās gūt pēc Dončiča piespēles, bet turpinājumā viņš pie bumbas lielākoties tika, izcīnot to zem groziem. Ceturtdaļas galotnē viņš pārkāpa noteikumus, pretiniekam izdarot tālmetienu, pēc šīs epizodes arī tiekot nomainītam. Porziņģis laukumā atgriezās nedaudz vairāk nekā piecas minūtes līdz puslaika beigām un īsi pēc tam arī izcēlās ar precīzu divpunktu metienu. Nākamies trīs metieni, tostarp arī divi trīs punktu raidījumi, lidoja garām grozam, bet no tālienes izcelties izdevās trešās ceturtdaļas ceturtajā minūtē.

Noslēdzošajās 12 minūtēs viņš reizi bumbu trieca grozā no augšas, realizēja divpunktu metienu un jau otro maču pēc kārtas noslēdza ar 13 punktiem.

Dalasas komanda pārtrauca savu piecu uzvarēto spēļu sēriju, bet pēdējās 12 cīņās, piedzīvotas vien divas neveiksmes. Nākamā spēle "Mavericks" paredzēta ceturtdien pret Detroitas "Pistons".

"Mavericks" ar 16 uzvarām un septiņiem zaudējumiem Rietumu konferencē ierindojas trešajā pozīcijā.

Bruklinas "Nets" mājās ar 105:102 (25:21, 28:33, 29:23, 23:25) uzvarēja spēcīgo Denveras "Nuggets", spēli no rezervistu soliņa noraugoties Rodionam Kurucam. Uzvarētāju rindās ar 24 punktiem izcēlās Spensers Dinvidijs, bet otrā laukuma pusē Nikola Jokičs izcēlās ar 24 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Kurucs pēdējo reizi NBA spēlē piedalījās 27.novembrī, kad izgāja laukumā pret Bostonas "Celtic".

Tikmēr Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien NBA spēlē grozā raidīja sešus tālmetienus un kopumā iekrāja 25 punktus, kas bija labākais sniegums starp Vašingtonas "Wizards" basketbolistiem, taču viņa pārstāvētā komanda piedzīvoja zaudējumu.

"Wizards" mājās ar 119:135 (25:35, 39:30, 29:35, 26:35) piekāpās spēcīgajai Losandželosas "Clippers".

Bertāns laukumā pavadīja 28 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā guva 25 punktus, grozā raidot vienīgo divpunktu metienu, kā arī sešus no 12 trīspunktu metieniem. Tāpat viņš piecas no sešām reizēm bija precīzs uz soda līnijas, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, vienreiz pārtvēra bumbu, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, bet "Wizards" ar latvieti laukumā guva par četriem punktiem vairāk nekā ielaida.

Latvijas basketbolists bija savas komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet vismaz 20 punktus viņš šosezon guvis jau astoņas reizes, kas iepriekš karjeras laikā viņam bija izdevies vien trīs reizes.