Basketbols
2019. gada 28. novembris, 07:36

Bertāns ar 16 punktiem palīdz "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 16 punktus, sekmēdams Vašingtonas "Wizards" komandas uzvaru.

"Wizards" viesos ar rezultātu 140:132 (36:34, 38:35, 34:26, 32:37) pārspēja Fīniksas "Suns".

Bertāns laukumā pavadīja 27 minūtes un 23 kundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, četrus no astoņiem tālmetieniem un abus divus soda metienus. Bertāns sešās spēlēs pēc kārtas katrā realizējis vismaz trīs "trejačus".

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un trīs reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par trim punktiem vairāk nekā ielaida.

Vašingtonas komandā rezultatīvākais ar 35 punktiem bija Bredlijs Bīls, 23 punkti bija Tomasam Braientam, bet 21 punktu guva Išs Smits.

Mājiniekiem 27 punktus guva Devins Bukers, bet ar "double-double" izcēlās Dario Šaričs un Šeiks Djallo, kuri bez 17 punktiem izcīnīja attiecīgi 12 un desmit atlēkušās bumbas.

Bertāns maču sāka no rezervistu soliņa un pirmo reizi laukumā devās četrarpus minūtes pirms pirmā ceturkšņa beigām, kad viesi bija iedzinējos ar 18:19. Ātri vien viņš iemeta divus tālmetienus, no 20:23 panākdams 26:25, bet pusminūti pirms ceturtdaļas beigām rūjienietis izcēlās ar vēl vienu raidījumu aiz perimetra - 36:34.

Otrajā ceturtdaļā neviens no viņa metieniem mērķi nesasniedza, "Wizards" komandai pirmo puslaiku uzvarot ar 74:69. Otrajā puslaikā latviešu basketbolists spēlē iesaistījās četras minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām, kad rezultāta tablo vēstīja 99:85 viesu labā.

Līdz ceturkšņa izskaņai viņš aizmeta garām divus "trejačus", bet spēles ceturto nogriezni iesāka ar bumbas triecienu grozā no augšas (110:97) un pāris minūtes vēlāk realizēja savu ceturto tālmetienu (116:104). Ceturtdaļas piektajā minūtē latvietis pievienoja arī divus precīzus soda metienus (120:109), bet atlikušajā spēles laikā atzīmējās ar citām rezultatīvām darbībām laukumā.

"Wizards" Austrumu konferencē ar sešām uzvarām 16 spēlēs ieņem desmito pozīciju, kamēr "Suns" ar astoņiem panākumiem 17 dueļos ir astotā Rietumos.

Nākamajā spēlē Vašingtonas komanda piektdien viesosies pie Losandželosas "Lakers", bet izbraukuma noslēgumā divas dienas vēlāk būs duelis ar "Clippers".