Basketbols
2019. gada 18. novembris, 08:24

Bertānam zaudējumā pret "Magic" sezonas lielākais spēles laiks un iemesti 5 tālmetieni

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē realizēja piecus tālmetienus, tomēr tas neglāba viņa pārstāvēto komandu Vašingtonas "Wizards" no zaudējuma.

"Wizards" viesos ar rezultātu 121:125 (22:29, 30:32, 25:27, 44:37) piekāpās Orlando "Magic", piedzīvojot jau astoto zaudējumu 11.mačos.

foto: AP/Scanpix
Bertāns grozam uzbruka tikai no tālienes, tajā raidot piecus no 11 "trejačiem".

Bertāns laukumā pavadīja 32 minūtes un 30 sekundes, kas līdz šim ir bijis viņa lielākais spēles laiks šajā sezonā. Basketbolists grozam uzbruka tikai no tālienes, tajā raidot piecus no 11 "trejačiem", tāpat viņš izcīnīja astoņas bumbas zem groziem, reizi rezultatīvi piespēlēja, divreiz pārtvēra bumbu, vienreiz kļūdījās, bet "Wizards" ar latvieti laukumā iemeta par 11 punktiem vairāk nekā ielaida (labākais rādītājs komandā).

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 30 punktiem bija Nikola Vučevičs, kura rēķinā arī 17 atlēkušās bumbas. 25 punktus un deviņas rezultatīvas piespēles iekrāja Evans Furnjē. Tikmēr "Wizards" vienībā 34 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles nopelnīja Bredlijs Bīls.

'Wizards" pirmajās trīs trešdaļās zaudēto atgūt centās pēdējās 12 minūtēs, tomēr tas neizdevās, lai arī trīs no pieciem tālmetieniem šajā laikā realizēja Bertāns. Mazāk nekā 50 sekundes līdz fināla svilpei Vašingtonas vienība bija iedzinējos ar 116:119, taču Bīla neprecīzā piespēle un brīdi vēlāk arī Bertāna saņemtā piezīme, liedza pēdējās sekundēs pacīnīties par uzvaru.

Nākamā spēle "Wizards" paredzēta trešdien pret Sanantonio "Spurs", kurā iepriekš spēlēja Bertāns. Savukārt pirmdien spēle paredzēta Dalasas "Mavericks", kuras sastāvā ir Kristaps Porziņģis.

"Wizards" ar trim panākumiem 11 spēlēs ieņem pirmspēdējo, 14.vietu Austrumu konferencē.