foto: handball.lv
Dobeles "Tenax" handbolisti EHF Izaicinājuma kausa trešo kārtu iesāk ar zaudējumu
Dobeles "Tenax" komanda.
Citi sporta veidi
2019. gada 16. novembris, 22:02

Dobeles "Tenax" handbolisti EHF Izaicinājuma kausa trešo kārtu iesāk ar zaudējumu

Jauns.lv / LETA

Latvijas handbola čempionvienība Dobeles "Tenax" sestdien ar zaudējumu sāka dalību Eiropas Handbola federācijas (EHF) Izaicinājuma kausa trešajā kārtā.

Dobeles "Tenax" mājās ar rezultātu 35:38 (16:19) piekāpās Rumānijas bronzas medaļniekiem Turdas "AHC Potaissa".

Rezultatīvākie ar septiņiem vārtu guvumiem Latvijas komandā bija Māris Veršakovs un Aivis Jurdžs, kurš arī tika atzīts par Dobeles komandas labāko spēlētāju. Vēl pa pieciem vārtiem pievienoja Oskars Arājs un Nils Aivis Miķelsons.

Latvijas komandai spēles pirmajās desmit minūtēs neizdevās savākt savu aizsardzību, tādējādi pirmā perioda vidū rezultāts bija 3:7 par labu viesiem. Nākamajās sešās minūtēs "Tenax" pretinieku trim vārtu guvumiem pretim lika sešus precīzus raidījumus, bet uzņemtais temps atlikušajā laikā kritās, 30 minūtēm noslēdzoties ar rezultātu 16:19.

Otrajā periodā dobelnieki demonstrēja aktīvu spēli, cenšoties samazināt pretinieku pārsvaru. Mača 41.minūtē Arāja metiens panāca 24:26, bet tuvāk par diviem punktiem neizdevās pietuvoties arī spēles turpinājumā. Veršakovs desmit minūtes vēlāk iemeta "Tenax" 31.vārtus, taču pretiniekiem aizvien bija +2. Latvijas komandai nepalīdzēja arī pretinieku nopelnītais divu minūšu sods, un mača izskaņā viesi aizvien bija vadībā ar divu vārtu pārsvaru, bet 55.minūtē gūtie vārti ļāva spēli noslēgt ar +3 (38:35).

Astotdaļfinālu sasniegs tā vienība, kas triumfēs divu spēļu summā. Atbildes spēle Rumānijā notiks 24. novembrī.

Trešās kārtas pretinieki ir vienīgā Rumānijas handbola komanda, kas spējusi sasniegt vietējā čempionāta pusfinālu pēdējos četrus gadus. Tāpat Rumānijas klubs kļuva par EHF Izaicinājuma kausa 2017./18.gada sezonas čempioniem.

Šo dueļu uzvarētāja iekļūs astotdaļfinālā, kas norisināsies ne ātrāk kā 2020.gada februārī.

Latvijas čempioni turnīru sāka no otrās kārtas, kurā divu spēļu summā ar rezultātu 55:48 pārspēja Luksemburgas klubu "Dudelange".

Pērnsezon par EHF Izaicinājuma kausa čempioniem kļuva Bukarestes CSM no Rumānijas, kas finālā divu spēļu summā uzvarēja Portugāles komandu Madeiras "Andebol SAD".