foto: USA TODAY Sports/Scanpix
NBA basketbolists Vaiterss saņem diskvalifikāciju par neadekvātu uzvedību, esot reibumā, komandas lidmašīnā
Miami "Heat" spēlētājs Dions Vaiterss.
Basketbols
2019. gada 11. novembris, 13:53

NBA basketbolists Vaiterss saņem diskvalifikāciju par neadekvātu uzvedību, esot reibumā, komandas lidmašīnā

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Miami "Heat" spēlētājs Dions Vaiterss, saņēmis desmit spēļu diskvalifikāciju par neadekvātu rīcību komandas lidmašīnā.

Spēlētājs nevarēs piedalīties nākamajās desmit spēlēs, bet šajā laika posmā viņš arī nesaņems atalgojumu.

Tiek vēstīts, ka Vaiterss pagājušajā ceturtdienā komanda lidmašīnā lietojis THC jeb tetrahidrokanabinolu saturošus produktus, kā rezultātā viņš vēlāk sācis neadekvāti uzvesties. Vaitersa diskvalifikācija stājās spēkā jau piektdienas spēlē, kad "Heat" tikās ar Losandželosas "Lakers", kas šo sezonu iesākusi kā viena no vadošajām līgas komandām.

Paredzams, ka spēlētājs laukumā varētu atgriezties 1.decembrī spēlē pret Bruklinas "Nets".

Vaiterss 2017.gadā ar "Heat" noslēdza četru gadu līgumu par kopējo summu 52 miljoni ASV dolāri (47,1 miljons eiro). Tāpat spēlētājam nācās izlaist arī šīs sezonas pirmo spēli pret Memfisas "Grizzlies", kas viņam izmaksāja nedaudz vairāk nekā 75 000 eiro.

NBA noteikumi, kas regulē narkotiku lietošanu paredz, ka komandām ir tiesības nekomentēt šāda veida pārkāpumus, tomēr "Heat" svētdien pauda savu viedokli par notikušo.

"Esam ļoti vīlušies Diona rīcībā šosezon, tostarp ceturtdienas baisajā atgadījumā, kas notika vienības lidmašīnā. Par laimi, viss beidzās bez lielākiem starpgadījumiem," teikts kluba paziņojumā. "Spēlētājs šosezon jau vairākkārt pārkāpis noteikumus, tādējādi apdraudot komandas tēlu. Tā iemesla dēļ viņš saņems desmit spēļu diskvalifikāciju, bet šajā periodā basketbolistam alga netiks izmaksāta."

"Lepojamies ar to, kā mūsu spēlētāji ir iesākuši šo sezonu. Sagaidām, ka visi mūsu sportisti, tostarp arī Dions, turpmāk demonstrēs augstus standartus, kas sevī ietver profesionālismu un respektu pret saviem komandas biedriem, faniem, kā arī visu NBA saimi."

Vaiterss šosezon ne reizi nav devies laukumā, lai arī dažās spēlēs viņš bija komandas pieteikumā. Spēlētājs NBA draftā tika izraudzīts 2012.gadā, un kopš tā laika viņš laukumā devies 409 spēlēs, kurās caurmērā guvis 13,2 punktus, izcīnījis 2,7 atlēkušās bumbas un 2,8 rezultatīvi piespēlējis.

Nākamā spēlē "Heat" paredzēta otrdien, kad mājās tiks uzņemta Detroitas "Pistons" vienība. Miami klubs šīs sezonas deviņās spēlēs, ticis pie sešiem panākumiem.