foto: AP/Scanpix
NHL Spēlētāju asociācija izvēlas turpināt koplīgumu ar NHL komandu īpašniekiem
NHLPA izpilddirektors Donalds Fērs (centrā) paziņoja, ka asociācija piekritusi līgas viedoklim, ka labāk kopā darboties, lai atrisinātu domstarpības, nekā izbeigtu līgumu pēc šīs sezonas.
Hokejs
2019. gada 17. septembris, 10:11

NHL Spēlētāju asociācija izvēlas turpināt koplīgumu ar NHL komandu īpašniekiem

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Spēlētāju asociācija (NHLPA) pirmdien izvēlējusies neizmantot iespēju pārtraukt pašreizējo kolektīvo līgumu, paziņojusi NHLPA.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

NHLPA neizmantotā iespēja atsākt sarunas par kolektīvo līgumu ar NHL klubu vadību nozīmē mierīgu līdzāspastāvēšanu līdz 2021./2022.gada sezonas beigām.

Ja NHLPA būtu izmantojusi iespēju pārtraukt kolektīvo līgumu ātrāk, tas beigtos 2020.gada 15.septembrī.

"Lai arī spēlētājus ne viss apmierina pašreizējā kolektīvā līguma ietvaros, mēs piekritām līgas viedoklim, ka labāk kopā darboties, lai atrisinātu šīs domstarpības, nekā izbeigtu līgumu pēc šīs sezonas," teica NHLPA izpilddirektors Donalds Fērs. "Esam diskutējuši ar līgas vadību par kolektīvā līguma pagarināšanu un sagaidām, ka šīs sarunas turpināsies."

30.augustā par savu nodomu priekšlaicīgi neizbeigt kolektīvo līgumu paziņoja NHL vadība.

Pašreizējais kolektīvais līgums tika noslēgts pēc pēdējā lokauta 2013.gadā. Šajā laikā līgā iesaistījies 31.klubs Lasvegasas "Golden Knights", un pašreizējā līguma pēdējā gadā paredzama Sietlas komandas pievienošanās, kurai pagaidām vēl nav zināms nosaukums.

Pašreizējā NHL čempione ir Sentlūisas "Blues", kas 2019.gada Stenlija kausa finālā septiņās spēlēs pārspēja Bostonas "Bruins".