foto: Zumapress/Scanpix
Jaunzēlande un Kanāda izcīna graujošas uzvaras PK otrajā posmā cīņā par 17.-32.vietu
Jaunzēlandes izlases aizsargs Korijs Vebsters ir pagaidām rezultatīvākais spēlētājs Pasaules kausā.
Basketbols
2019. gada 7. septembris, 16:33

Jaunzēlande un Kanāda izcīna graujošas uzvaras PK otrajā posmā cīņā par 17.-32.vietu

Jauns.lv / LETA

Jaunzēlandes un Kanādas izlases sestdien Pasaules kausa (PK) otrajā posmā, spēkojieties par 17.-32.vietu, izcīnīja uzvaras, kas abām komandām dod iespēju turnīru noslēgt labāko divdesmitniekā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

O apakšgrupā Jaunzēlande ar rezultātu 111:81 (29:29, 26:10, 27:22, 29:20) sagrāva Japānu, izcīnot savu otro panākumu, kamēr japāņi aizvien vēl ir bešā.

Rezultatīvākais Jaunzēlandes izlasē ar 27 punktiem bija Korijs Vebsters, kurš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un atdeva sešas rezultatīvas piespēles. Tikmēr Īzaks Fotu izcēlās ar 23 gūtiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām. Japānas komandā Niks Fazekas izcēlās ar 31 punktu un deviņām atlēkušajām bumbām. Vienīgais spēlētājs, kurš bez Fazekas spēja sasniegt desmit gūto punktu robežu bija Daiki Tanaka, iemetot desmit punktus un atdodot piecas rezultatīvas piespēles.

Japānas izlasi iegāza viļņveidīgais sniegums - pēc desmit minūtēm rezultāts bija neizšķirts, bet pirmā puslaika otrajā pusē sniegums krasi atpalika no pretinieku demonstrētās spēles, otro ceturtdaļu zaudējot ar -16. Trešajā ceturtdaļā atkal izdevās nospēlēt līdzīgi, bet punktu starpība bija kļuvusi pārāk liela, lai spētu to samazināt desmit minūšu laikā.

O grupā ar sešiem punktiem četros mačos pirmā ir Jaunzēlande, bet par spēli mazāk aizvadījusī Turcija ir otrā ar četriem punktiem. Tikpat četrās spēlēs iekrājusi Japāna, kamēr Melnkalne trijās spēlēs ieguvi trīs punktus.

Tikmēr P apakšgrupā Kanāda ar rezultātu 126:71 (31:13, 32:22, 36:15, 27:21) sagrāva Jordāniju.

Uzvarētāju rindās 29 punktus guva Kails Viltjers, bet Konors Morgans iemeta vēl 14. Tikmēr pretinieku rindās ar 13 punktiem izcēlās Dars Takers.

Zīmīgi, ka Viltjers spēlē realizēja septiņus no deviņiem tālmetieniem (77,8%).

Lai arī Jordānijas metienu realizācija nebija no sliktākajām (40,3%), pretinieku precizitāte (58,7%) bija neapskaužama, tādējādi teju vai katrā ceturtdaļā nācās ielaist vismaz 30 punktus. Kanādieši jau pēc 20 nospēlētām minūtēm bija sametuši 63 punktus, kamēr pretinieki iespēja vien 35, bet mača turpinājumā ziemeļamerikāņu sniegums nekritās, gūstot vēl 57 punktus, kas gala rezultātā deva graujošu panākumu.

P grupā ar sešiem punktiem četrās spēlēs pirmo vietu ieņem Kanāda, kamēr Vācija nospēlējusi par vienu maču mazāk, iekrājot četrus punktus. Tālāk ar četriem punktiem tikpat spēlēs seko Jordānija, bet Senegāla trijos mačos pie panākumiem nav tikusi, ieņemot pēdējo, ceturto vietu.

Šī ir pirmā Pasaules kausa izcīņa, kurā piedalās 32 izlases. Visas komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm, kuras aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas divas labākās valstsvienības turpinās cīņu par 1.-16.vietu.

Iepriekšējā PK izcīņā, kas notika 2014.gadā uzvaru otro turnīru pēc kārtas izcīnīja ASV izlase.

Pasaules kausa finālturnīrā kopumā piedalīsies 32 izlases, sacensībām notiekot astoņās dažādās Ķīnas pilsētās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās