foto: Ieva Lūka/LETA
VIDEO: Krievijas volejbolistes izvarošanā apsūdzētā policista advokāts pastāsta savu versiju par notikušo
Apsūdzēto policistu aizstāvji noliedz, ka viņiem bijušas intīmas attiecības.
Sporta zvaigznes
2019. gada 2. septembris, 11:50

VIDEO: Krievijas volejbolistes izvarošanā apsūdzētā policista advokāts pastāsta savu versiju par notikušo

Jauns.lv

26. augustā Krieviju pāršalca skandāls. Divi policisti Krievijas kūrortpilsētas Anapas pludmalē ar draudiem piespieduši stāties intīmās attiecībās 17 gadus vecu pludmales volejbolisti. Viens no apsūdzētā policista advokātiem atklājis, ka videonovērošanas kameras restorānā fiksējušas interesantu niansi. Tās pašas dienas rītā meitene smējusies un dejojusi, kas apšauba viņas versiju par izvarošanu, vēsta life.ru.

Viens no apsūdzēto policistu advokātiem pastāstījis medijiem savu versiju par notikušo.

Advokāts paziņojis, ka meitene brīvprātīgi piekritusi policistu piedāvājumam. Turklāt jaunietis, kuru pieķēra pludmalē pieķēra ar nepilngadīgo pludmales volejbolisti, iespējams ir Krievijas izlases dalībnieks un viņu "piesedz".

foto: Ieva Lūka/LETA
Apsūdzēto policistu aizstāvji noliedz, ka viņiem bijušas intīmas attiecības.

Apsūdzētā policista pārstāvis skaidroja, ka likumsargi pieķēruši pludmalē pārīti. Viens no policistiem notiekošo sācis filmēt, lai piefiksētu likuma pārkāpumu. Volejboliste nobijusies un mēģinājusi aizbēgt. Savu rīcību skaidrojusi ar to, ka viņa ir pasaules čempione pludmales volejbolā, bet viņas puisis Krievijas izlases dalībnieks. Viņi, domājams, slēpj savas attiecības un nevēlas, lai par tām uzzina viņu vecāki.

Advokāts skaidro, ka meitene izskatās daudz vecāka par savu vecumu. Par to, ka viņai ir 17 gadu, meitene esot noklusējusi. Policisti izpratuši meitenes situāciju un paskaidrojuši, ka sabiedriskā kārtība nav traucēta, jo viņi atradušies tālu no publiskas vietas. Kārtības sargi mazliet parunājuši ar meiteni un pēc tam viņu atlaiduši atpakaļ pie puiša.

foto: Ekrānuzņēmums
Cietusī volejboliste.

Advokāts noliedz versiju par to, ka meitene pēc notikušā atgriezusies sporta bāzē. Videokameras restorānā  rīta agrumā iemūžinājušas volejbolisti un viņas draugu, kuri izklaidējās un dejoja.

Meitene no rīta policijai uzrakstījusi ziņojumu. Pēc viņas versijas, likumsargi piespieduši viņu nodarboties ar seksu, lai atbrīvotu no administratīvā soda. Pratināšanas laikā sportiste paziņoja, ka draudu dēļ labprātīgi piekritusi policistu ierosinājumam.
"Mēs noliedzam to, ka bija intīmas attiecības. Esam iesnieguši vairākus lūgumus, tostarp izmeklēšanas veikšanu, lai noteiktu meitenes bioloģisko vecumu. Fakts ir tāds, ka personām ir pases vecums un bioloģiskais," sacīja advokāts.

foto: Ekrānuzņēmums
Pēc seksa ar policistiem Anapas pludmalē 17 gadus vecā volejboliste izklaidējās restorānā kopā ar savu pavadoni.

Jauns.lv jau vēstīja, ka 26. augustā pirms rītausmas Anapas dežūrdaļai piezvanīja satraukts Krievijas pludmales volejbola izlases treneris. Viņš paziņoja, ka vienu no viņas audzēknēm "Paraļijas" pludmalē tikko izvarojuši policisti. Cietusī esot 17 gadus veca meitene no Ļipeckas un ieradusies uz treniņnometni, kas notikusi sporta kompleksā "Voļejgrad". Viņa bijusi viena no labākajām audzēknēm (Pasaules un Eiropas čempione), bet sportistei bijuši arī disciplīnas pārkāpumi. Tajā naktī meitene aizbēgusi no sporta kompleksa un devusies pastaigā uz tuvējo pludmali, kur arī notika incidents.

Ņemot vērā notikušo noziegumu, Krievijas Federācijas Iekšlietu ministrijas Anapas departamentā nekavējoties notikusi iekšējā izmeklēšana, kurā noskaidroti aizdomās turamie. Tie ir Vitjazevas policijas iecirkņa patruļdienesta darbinieki - vecākais seržants 26 gadus vecais Rustams Nanizs, kā arī seržanti Alijs Kazanči un 28 gadus vecais Leonīds Palančuks. Viņi tonakt pludmalē veikuši patruļu, un kāda puiša kompānijā pamanījuši iereibušu nepilngadīgu sportisti.

Pēcāk stāsts kļūst neskaidrs. Sociālajos tīklos izplatās baumas, ka meitene un viņas kavalieris nodarbojušies ar seksu, kura laikā viņus pieķēra policisti. Internetā klejo arī video, kas apstiprina šo versiju, bet par tā autentiskumu ir šaubas.

foto: Ekrānuzņēmums
Meiteni izvarojušie policisti Leonīds Palančuks un Rustams Nanizs.

Pastāv arī versija, ka pārītis smēķējis marihuānu. Bet trešā versija - viņi bijuši iereibuši un trokšņojuši. Lai arī kā viss notika, policisti puisi atbrīvojuši, un viņš tumsas aizsegā devies prom, bet meiteni tik viegli vaļā nepalaida.

Kārtības sargi biedēja viņu ar ievietošanu uzskaitē un vairāku diennakšu arestu. Volejboliste baidījusies par nepatikšanām treniņnometnē un atskaitīšanu no komandas. Policisti devuši mājienu, ka atbrīvotu meiteni, ja viņa sniegtu likumsargiem intīmus pakalpojumus.

Tiesībsargājošās iestādes vēsta, ka Leonīds Palančuks un Rustams Nanizs ar meiteni stājušies intīmās attiecībās, bet Alijs Kazanči atteicies un visu šo laiku stāvējis malā.

Tikmēr sporta kompleksā pamodies treneris un konstatējis, ka viņa padotā nav uz vietas. Viņš nervozējis un dežūrējis pie viņas istabiņas durvīm. No rīta meitene atgriezusies un izstāstījusi par notikušo.

Skandāls izskanējis pa visu Krieviju. Anapā ieradušies Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komitejas darbinieki un augstas personas no Krievijas Federācijas reģionālās iekšlietu ministrijas. Kļuvis zināms, ka vietējās policijas priekšnieks Andrejs Raps atstādināts no amata pienākumiem. Viņa padotajiem, kurus tur aizdomās par izvarošanu, draud cietumsods līdz 15 gadiem.

Tēmas