foto: AP/Scanpix
Ar Bertānu un Timmu kopā "Himki" klubā spēlēs arī NBA čempions Mozgovs
Timofejs Mozgovs (ar bumbu) cīņā pret Nikolu Jokiču.
Basketbols
2019. gada 12. jūlijs, 12:07

Ar Bertānu un Timmu kopā "Himki" klubā spēlēs arī NBA čempions Mozgovs

Jauns.lv / LETA

Pazīstamais krievu centrs Timofejs Mozgovs pievienosies latviešu Daira Bertāna un Jāņa Timmas pārstāvētajam Krievijas klubam Maskavas apgabala "Himki", vēsta portāls "Eurohoops".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Medijs informē, ka abas puses panākušas vienošanos par ilgtermiņa sadarbību.

Iepriekš 32 gadus vecais Mozgovs ilgu laiku spēlēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), tomēr šobrīd viņam no šīs līgas neesot reālu piedāvājumu, tāpēc viņš izlēmis atgriezties "Himki" vienībā. Tajā viņš spēlēja jau 2006.-2010. gadā un arī neilgi 2011. gadā, kamēr NBA bija lokauts.

Aizvadītajā sezonā Mozgovs NBA kluba Orlando "Magic" rindās traumas dēļ neaizvadīja nevienu spēli, turklāt šomēnes viņš tika atbrīvots no komandas.

Vēl 2016.gadā Mozgovs kopā ar Klīvlendas "Cavaliers" kļuva par NBA čempionu, bet vēl viņš šajā līgā pārstāvējis Ņujorkas "Knicks", Denveras "Nuggets", Losandželosas "Laers" un Bruklinas "Nets" komandas. Vidēji mačā krievs guvis 6,8 punktus un izcīnījis 4,9 atlēkušās bumbas.

Kopā ar Krievijas izlasi Mozgovs 2012. gadā guva bronzu Londonas olimpiskajās spēlēs, bet gadu pirms tam tāda paša kaluma medaļu viņš guva arī Eiropas čempionāta.