foto: AP/Scanpix
Lietuviešu pāris otro reizi uzvar "sievu nešanas" čempionātā, balvā saņemot alu sievas smagumā
Pasaules čempioni sievu nešanā - lietuvieši Vitautas un Neringa Kirkliauskieši.
2019. gada 10. jūlijs, 16:10

Lietuviešu pāris otro reizi uzvar "sievu nešanas" čempionātā, balvā saņemot alu sievas smagumā

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļas nogalē Somijas Sonkajervi pilsētā norisinājās tradicionālais sievu nešanas čempionāts, kurā jau otro gadu pēc kārtas uzvarējis pāris no Lietuvas, ziņo "Fox News".

253,5 metru garo trasi lietuvietis Vitautas Kirkliauskas ar sievu Neringu pār pleciem pievārēja 66,72 sekundēs. Pagājušajā gadā viņš bijis par sekundi ātrāks.

foto: AP/Scanpix
Pasaules čempioni sievu nešanā - lietuvieši Vitautas un Neringa Kirkliauskieši.

"Pēc otrā šķēršļa man šķita, ka nespēšu to, tomēr rezultāts ir lielisks," stāsta Vitautas. "Mana sieva ir vislabākā!"

foto: REUTERS/SCANPIX
Pasaules čempioni sievu nešanā - lietuvieši Vitautas un Neringa Kirkliauskieši.

Kirkliausku ģimene jau otro reizi tikai par sekundes desmitdaļu pieveikusi seškārtējos sievu nešanas čempionus no Somijas - Taisto Mietinenu un viņa mīļoto Katju. Dalībnieki trasē nedodas visi reizē, lai netraucētu viens otram, bet sacensību beigās tiek pasludināts veiklākais pāris.

foto: EPA/Scanpix
Somijas ātrākais "sievu nešanas" pāris Taisto Mietinens un Katja Kovanena.

Sestdien savadbīgajās sacīkstēs Somijā sapulcējās dalībnieki no vairākām pasaules valstīm, tai skaitā Austrālijas, Francijas un Vācijas. Čempionāta vienīgie noteikumi paredz, ka sievietei ir jābūt vismaz 17 gadus vecai un jāsver vismaz 49 kilogramus, turklāt nesamās sievietes svaram ir ļoti liela nozīme - uzvarētājpāris balvā saņem tik daudz alus, cik sver sieva. Pārim nav jābūt obligāti precētam. Kā stāsta organizatori, ja vīrietim nav draudzenes, viņš sacensībām var mēģināt aizņemties kaimiņa sievu.

Vien 4000 cilvēku apdzīvotājā Sonkajervi, kas atrodas aptuveni 480 kilometrus no Somijas galvaspilsētas Helsinkiem, čempionāts norisinājies jau 24.reizi. 

Vīri ar sievām pār pleciem sacenšas Pasaules sievu nešanas čempionātā

Pagājušajā nedēļas nogalē Somijas Sonkajervi pilsētā norisinājās tradicionālais "sievu nešanas" pasaules čempionāts, kurā jau otro gadu pēc kārtas uzvarējis pāris ...

gallery icon
24

Šis čempionāts Somijā radies, iedvesmojoties no somu leģendas par kādu bandu, kas iekaroja vietējos ciemus, nolaupot sievas. Čempionāta tradīcija aizsākusies 1992.gadā, un kopš tā laika kļuvusi populāra vairākās paaules valstīs. Visbiežāk sievas tiek nestas, kājām gaisā karājoties vīram aiz muguras, apliekot kājas ap viņa kaklu.

Izņemot Somiju, šādas sacensības tiek rīkotas arī Austrālijā, Polijā, Lielbritānijā un ASV. Par pirmā čempionāta rīkošanu šī gada augustā paziņojusi arī Ķīna.