foto: Publicitātes
Gints Andžāns par Stipro skrējienu: "Nav šaubu, ir cilvēki, kas spētu krist un celties par tautu"
"Stipro skrējiens" ir lielisks spēku un izturības pārbaudījums.
Citi sporta veidi
2019. gada 9. jūlijs, 00:01

Gints Andžāns par Stipro skrējienu: "Nav šaubu, ir cilvēki, kas spētu krist un celties par tautu"

Karlīna Timofejeva

Līdz 2. augustam turpinās reģistrācija tautas sporta un izturības skrējienam "Stipro skrējiens 2019", kas 3. augustā norisināsies atpūtas un sporta bāzē "Zelta Zirgs".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Arī šogad pasākuma galvenie notikumi norisināsies mototrasē, taču, ņemot vērā, ka pasākums notiek vasarā, padomāts arī par laba laika pavadīšanu un kopā būšanu. Skrējiens norises vietā dalībnieki un līdzjutēji atradīs vietu piknikam, volejbolam, sarunām un citām vasarai atbilstošām aktivitātēm. Papildus pasākuma teritorijā darbosies uzņēmumi, kas piedāvās ēdināšanas un citus pakalpojumus.

"Stipro skrējiens" ir lielisks spēku un izturības pārbaudījums, kas no ikviena prasa nedaudz piepūles, nedaudz neatlaidības un vēl nedaudz cīņasspara, bet sasniedzot finišu, trasē ieguldītais darbs nes gandarījumu un lepnumu par padarīto. Iepriekš minētajam piekrīt arī Dailes teātra aktieris Gints Andžāns, kas vienlaikus ir pieredzējis "Stipro skrējiena" dalībnieks.

""Stipro skrējiens" ir tautu stiprinošs pasākums, kas atšķir mūs no citiem," stāsta Andžāns. "Spāņi izvēlas viens otram mest ar tomātiem, mēs maksājam naudu un organizējam komandas, lai salītu un skrietu, taču tas viennozīmīgi stiprina latviešus kā tautu. Nav šaubu -  ir cilvēki, kas spētu krist un celties par savu tautu."

Savukārt viena no komandām, kas šogad piedalās "Stipro skrējienā", pārstāv informāciju tehnoloģiju jomu, un kompāniju piedalīties pasākumā motivējis kopības gars. "Skrējiens uzņēmuma komandām dos kopīgu piedzīvojumu ārpus ierastās darba vides, tas ļaus ne tikai izsmieties un atpūsties, bet arī atstās paliekošu efektu turpmākajās darba attiecībās."

Šī gada "Stipro skrējiena" moto ir: "Ja Tu gribi, tad Tu vari", līdz ar to organizatori psiholoģiski atvieglos 10 kilometru individuālo skrējēju dalību, apvienojot sieviešu un vīriešu skrējienus vienā. Dalībnieki, kuri cīnīsies par vietām un rezultātu, tāpat kā iepriekšējos gadus, ātri apsteigs lielākās masas, bet tie, kuri piedalīsies, lai pārbaudītu savus spēkus, varēs meklēt atbalstu no līdzskrējējiem. Tāpat tas paver jaunu iespēju pieteikties individuālajās distancēs, skrienot pārī, atbalstot vienam otru un saliedēties neordinārā veidā. Dalībnieki aicināti ņemt līdzi savus kvēlākos līdzjutējus – ģimeni, kolēģus, draugus.

Organizatori, kā arī dalībnieki aicina nebaidīties no šķēršļiem un netīrumiem, jo, ja ir vēlme - viss ir pa spēkam. Lai saprastu, ko sagaidīt pirmajā skrējiena reizē, viedoklis lūgts vienam no ilggadējiem "Stipro skrējiena" dalībniekiem Raimondam, kurš iedrošina nebaidīties un spert soli pretī savu fizisko spēku izzināšanai.

"Pirmajā skrējienā bija azarts un neziņa, kas pēcāk izrādījās kā viena no labākajām rakstura pārbaudēm - tikt līdz finišam un pievarēt to, kas daudziem šķiet nereāls, bet ar katru nākamo reizi sapratu, ka tas viss ir tikai galvā - nevajag baidīties, ir jādara," savā pieredzē dalījās Raimonds. "Pēc skrējiena ir sagurums, iespējams, kāds nobrāzums, bet tādi mums ir ikdienā, pat sēžot mājās, toties gandarījums, ko sniedz skrējiens, ir vārdos neizsakāms."

Tāpat kā iepriekšējos gadus dalībniekiem ir iespēja izvēlēties, kurās distancēs skriet: "Izlūku" skrējiens (~5km), kurā piedalīties varēs ikviens, kurš sasniedzis 13 gadu vecumu, individuālais skrējiens sievietēm un vīriešiem (~10km), kā arī komandu skrējiens (~10km), tikmēr jaunākajiem dalībniekiem būs iespēja piedalīties "Mazais Stipro skrējiens", kur sarežģītākā trase sasniegs gandrīz 2 kilometru atzīmi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Organizatori aicina rūpīgi izvērtēt savas spējas, izvēloties distanci, kā arī atgādina padomāt par ērtu un laikapstākļiem atbilstošu apģērbu.

Sīkāka informācija par pasākumu un reģistrēties iespējams www.stiproskrejiens.com