Basketbols
2019. gada 4. jūlijs, 10:43

Dalasas "Mavericks" gatavojas pievienoties pēdējo gadu garākais NBA spēlētājs

Jauns.lv / LETA

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" vienojusies par divu gadu līgumu ar serbu centra spēlētāju Bobanu Marjanoviču, ziņo ESPN.

Ņemot vērā NBA noteikto basketbolistu augumu, "Mavericks" komandā būs līgas abi garākie spēlētāji - Porziņģis un Marjanovičs, kuri ir 2,21 metru gari. Tiesa, par garāko tika uzskatīts tieši Marjanovičs, kuram vairākos avotos rādās augums 222 centimetri. Savukārt nākamsezon Bostonas "Celtics" sastāvā varētu parādīties vēl garāks spēlētājs - 231 centimetru garais Tako Fals, kura augums ir tik liels kā abiem visu laiku garākajiem NBA spēlētājiem rumānim Georgem Murešanam (spēlēja deviņdesmitajos) un sudānietim (mūsdienās valsts kļuvusi par Dienviddsudānu) Manutem Bolam (spēlēja astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados).

Marjanovičs šo divu gadu laikā saņems septiņus miljonus ASV dolāru (apmēram 6,2 miljonus eiro).

30 gadus vecais serbu basketbolists aizvadīto sezonu iesāka Losandželosas "Clippers" komandā, bet noslēdza Filadelfijas "76ers" rindās. Regulārajā čempionātā vidēji mačā viņš nospēlēja nepilnas 12 minūtes, kurās guva 7,3 punktus un izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas. Izslēgšanas turnīrā viņa spēles laiks bija ierobežots.

Paredzams, ka Marjanovičs būs komandas otrais centra spēlētājs aiz Dvaita Pauela, kurš šonedēļ piekritis trīs gadu līgumam par 33 miljoniem ASV dolāru (aptuveni 29 miljoniem eiro).

Marjanovičs NBA pārstāvējis arī Sanantonio "Spurs" un Detroitas "Pistons" komandas. NBA karjerā viņš vidēji spēlē guvis 6,2 punktus un izcīnījis 3,9 atlēkušās bumbas.

Eiropā Marjanovičs pārstāvējis tādas zināmas komandas kā Belgradas "Crvena Zvezda", Maskavas CSKA, Kauņas "Žalgiris" un "Ņižņij Novgorod".

Ziemeļamerikas mediji jau svētdien ziņoja, ka Porziņģis vienojies par jaunu līgumu ar "Mavericks" - 158 miljoni dolāru (139 miljoni eiro) piecos gados.