foto: Sintija Zandersone/LETA
U-19 izlases treneris dusmīgs par basketbolistu zaudējumu pret Mali
Artūrs Visockis-Rubenis nav apmierināts ar jauno basketbolistu sniegumu, jo netika izpildīts spēles plāns.
Basketbols
2019. gada 29. jūnijs, 18:04

U-19 izlases treneris dusmīgs par basketbolistu zaudējumu pret Mali

Jauns.lv / LETA

Artūrs Visockis-Rubenis bija pikts par viņa vadītās Latvijas U-19 puišu basketbola izlases piedzīvoto zaudējumu pirmajā Pasaules kausa mačā pret Mali vienaudžiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas jaunie basketbolisti sestdien Grieķijā planētas meistarsacīkšu pirmajā mačā ar 79:93 (17:22, 20:22, 12:24, 25:30) piedzīvoja negaidīti pārliecinošu zaudējumu pret Mali, kas pērn triumfēja Āfrikas U-18 meistarsacīkstēs.

"Spēles plānā galvenie punkti bija ātra atgriešanās aizsardzībā un nedot pretiniekiem otrās iespējas. Diemžēl katastrofāli netika izpildīts neviens no tiem," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Visocka-Rubeņa teikto.

Pieļāvām ļoti daudz nepiespiesto kļūdu, un katra maksāja vieglu punktu zaudēšanu. Jā, Mali basketbolisti ir ļoti atlētiski, bet mums pretī vajadzēja likt raksturu, gribasspēku un nepiekāpību, ko šoreiz neizdarījām. Diemžēl spēles laikā neizdevās atrast pareizo veidu, kā atgūt zaudēto iniciatīvu un panākt lūzumu. Izlieto ūdeni nesasmēlām," atzina treneris.

Svētdien Artūra Visocka-Rubeņa trenētie Latvijas jaunie basketbolisti tiksies ar Austrāliju, bet otrdien būs mačs ar Kanādu.

B apakšgrupas komandas pēc viena apļa turnīra astotdaļfinālā tiksies ar kādu no A apakšgrupas izlasēm - ASV, Lietuvu, Senegālu vai Jaunzēlandi. Tikmēr C apakšgrupā cīnās Argentīna, Grieķija, Filipīnas un Krievija, bet D apakšgrupā mačus aizvadīs Ķīna, Puertoriko, Serbija un Francija.