foto: Edijs Pālens/LETA
Aizsargs Edgars Siksna turpinās spēlēt VHL čempionē "Sarjarka"
Siksna "Sarjarka" sastāvā spēlēs jau piekto sezonu pēc kārtas.
Hokejs
2019. gada 19. jūnijs, 12:10

Aizsargs Edgars Siksna turpinās spēlēt VHL čempionē "Sarjarka"

Jauns.lv / LETA

Latviešu aizsargs Edgars Siksna arī nākamajā sezonā turpinās spēlēt Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionē Karagandas "Sarjarka" no Kazahstānas, ko vada Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs.

Līdz ar to Siksna "Sarjarka" sastāvā spēlēs jau piekto sezonu pēc kārtas.

Latviešu aizsargs, kuram ir 26 gadi, iepriekšējā VHL sezonā regulārajā čempionātā 51 spēlē guva divus vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, tiekot arī pie pozitīva lietderības koeficienta +13. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņa sniegums bija vēl produktīvāks - 17 cīņās trīs vārti un deviņas rezultatīvas piespēles, kā arī neitrāls lietderības koeficients.

Pirms pievienošanās "Sarjarka" komandai Siksna 2015./16.gada sezonā pārstāvēja citu VHL klubu Balašihas "Dinamo", bet pirms tam viņš spēlēja tikai Latvijā, turklāt pirms pārcelšanās uz ārzemēm aizvadīja arī divus mačus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo".

Siksna aizstāvējis Latvijas godu arī divos pasaules čempionātos - 2016. un 2018.gadā. Izlases sastāvā viņš bija arī šogad, tomēr planētas meistarsacīkstēs neaizvadīja nevienu maču.

Jau iepriekš līgumu ar "Sarjarka" noslēdza Latvijas uzbrucējs Kirils Galoha, bet aizvadītajā sezonā vienību pārstāvēja arī Tambijeva dēls Kirils.