foto: AFP/Scanpix
Durants noliedz, ka "Warriors" bez viņa spēlējot labāk
"Šie apgalvojumi nav nekādi fakti. Tādas runas ir jau kopš laika, kad pārcēlos uz šo komandu," neslēpa iepriekšējo divu NBA finālu vērtīgākais spēlētājs Durants.
Basketbols
2019. gada 25. maijs, 14:10

Durants noliedz, ka "Warriors" bez viņa spēlējot labāk

Jauns.lv / LETA

Viena no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigznēm Kevins Durants noliedz apgalvojumus, ka iepriekšējo divu gadu čempione Goldensteitas "Warriors" spēlē labāk bez viņa sastāvā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Durants pašlaik atkopjas no savainojuma, ko viņš guva vēl izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pusfinālā pret Hjūstonas "Rockets". Pēc tam "Warriors" bez viņa palīdzības pārvarēja šo barjeru un bez lieliem sarežģījumiem konferences finālā pārspēja arī Portlendas "Trail Blazers", jau piekto gadu pēc kārtas nodrošinot cīņu par NBA titulu.

Pagaidām nav skaidrības, kad Durants varētu atgriezties laukumā, bet uz pirmajā NBA fināla spēlēm tas varētu nenotikt. Tikmēr vairāki apskatnieki pauduši uzskatu, ka "Warriors" bez šī basketbolista spēlējot labāk. Zīmīgi, ka šie apgalvojumi ir pirms vasaras, kurā Durants iecerējis kļūt par brīvo aģentu, turklāt ir liela varbūtība, ka viņš pārcelsies uz citu vienību.

"Šie apgalvojumi nav nekādi fakti. Tādas runas ir jau kopš laika, kad pārcēlos uz šo komandu," neslēpa iepriekšējo divu NBA finālu vērtīgākais spēlētājs Durants. "Vienmēr bijis - "Warriors" un Durants. Organizācija un komandas biedri zina, ko esmu paveicis laukumā un ārpus tā, lai kļūtu par daļu no šī kluba kultūras un ierakstītu savu vārdu vēsturē. Apzinos, ko es spēju sniegt komandai, bet tai pat laikā zinu, ka daudziem cilvēkiem nepatīk mana spēlēšana "Warriors" komandā."

"Ir grūti norobežoties no šīm runām, jo skatos spēles televīzijā un tur ir pirmsspēles pārraides, un visi par to runā. Šobrīd vienkārši vēlos koncentrēties uz atveseļošanos un atbalstīt savus komandas biedrus," teica Durants. "Tā nav taisnība, ka komanda spēlē labāk bez manis. No basketbola perspektīvas tie nav nekādi fakti. Ja kaut kas tāds tiek teikts, es tam negrasos piekrist."

Cits "Warriors" līderis Stefans Karijs arī uzsvēra, ka pēdējo trīs gadu laikā cilvēki ar dažādām runām centušies ietekmēt komandas garu.

"Ja Durants spēlē labi, cilvēki saka, ka mēs piekopjam citādāku stilu, kas vairs nav tik skatāms, bet, kad viņš nevar spēlēt un mēs uzvaram, viņi uzreiz uzsver, ka spēlējam labāk bez Kevina," norādīja Karijs.

"Warriors" komanda NBA finālā tiksies ar Toronto "Raptors" vai Milvoki "Bucks". Pašlaik Austrumu konferences finālā ar 3-2 vadībā atrodas "Raptors".

Durants izslēgšanas turnīrā 11 spēlēs vidēji guvis 34,2 punktus, izcīnījis 5,2 atlēkušās bumbas un veicis 4,9 rezultatīvas piespēles. Regulārajā čempionātā viņam 78 dueļos bija caurmērā gūti 26,0 punkti, 6,4 bumbas zem groziem un 5,9 rezultatīvas piespēles.

Pērn Goldensteitas "Warriors" otro gadu pēc kārtas kļuva par NBA čempioniem, finālsērijā ar 4-0 pieveicot Klīvlendas "Cavaliers".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās