foto: Sputnik/Scanpix
Pret Robertu Bukartu rupji nospēlējušais austriešu aizsargs saņem diskvalifikāciju
Roberts Bukarts pēc pretinieka rupjības palika guļam uz ledus.
Hokejs
2019. gada 12. maijs, 13:57

Pret Robertu Bukartu rupji nospēlējušais austriešu aizsargs saņem diskvalifikāciju

Jauns.lv / LETA

Austrijas hokeja izlases aizsargs Patriks Pēters par pārkāpumu pret Latvijas valstsvienības uzbrucēju Robertu Bukartu saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju, lēmusi Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Disciplinārā komisija.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase savā pirmajā pasaules čempionāta mačā sestdien Slovākijā ar 5:2 pieveica Austriju. Mača pirmā perioda 12. minūtē Pēters palēcienā ar roku ietriecās Bukarta kaklā, latvietim tobrīd spēlējot bez ripas.

Pēters tika noraidīts līdz spēles beigām, bet Latvija tika pie iespējas spēlēt piecu minūšu vairākumā, kurā vispirms ielaida vārtus, bet pēc tam arī pati bija precīza.

IIHF komisija lēmusi, ka Pētera pārkāpums bija bīstams un tas varēja izraisīt smagu savainojumu. Tādējādi austrietim būs jāizlaiž svētdien gaidāmais mačs ar Krievijas valstsvienību.

B grupas kopvērtējumā līderei Čehijai ir maksimāli iespējamie seši punkti divās spēlēs, kamēr pa trim punktiem vienā mačā iekrājušas Šveice, Latvija un Krievija, bet bez punktiem ir Zviedrija, Austrija, Norvēģija un Itālija.

Katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas iekļūs pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kamēr abas vājākās vienības atstās elites divīziju.