foto: AFP/Scanpix
Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs ar uzvarām sāk četru zvaigžņu posmu Ķīnā
Latvijas pēdējo gadu vadošais pludmales volejbola pāris Jānis Šmēdiņš (pa kreisi) un Aleksandrs Samoilovs.
Citi sporta veidi
2019. gada 25. aprīlis, 10:18

Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs ar uzvarām sāk četru zvaigžņu posmu Ķīnā

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejbola pāri Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs ceturtdien Ķīnā ar uzvarām sāka Sjameņas Pasaules tūres četru zvaigžņu posma pamatturnīru.

Samoilovs/Šmēdiņš, kuri turnīrā izlikta ar trešo numuru, C grupas pirmajā duelī ar rezultātu 2-0 (21:10, 21:12) droši uzvarēja vāciešus vāciešus Maksu Becīnu un Džonatanu Erdmanu, kuriem ticis 30. numurs.

Vēlāk plkst.11 Latvijas duets ar turnīra 19. numuru Semu Pedlovu un Semu Šehteru no Kanādas cīnīsies par uzvaru C apakšgrupā un ceļazīmi uz izslēgšanas turnīra otro kārtu.

Tikmēr Pļaviņš/Točs, kuriem ticis 15. numurs, B grupas pirmajā cīņā ar 2-1 (18:21, 21:16, 15:7) guva virsroku pār brazīliešiem Gustavu Karvaļāišu un Saimonu Santusu, kuri izsēti ar 18.numuru.

Plkst.11 Pļaviņš/Točs par uzvaru grupā cīnīsies ar pazīstamajiem poļiem Mihalu Brilu un Gžegožu Fijaleku, kuri izlikti ar otro numuru.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz.

Trešdien šī turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā apstājās Rihards Finsters/Aleksandrs Solovejs.

Līdz ar pērnā gada septembri pludmales volejbolistiem sākusies kvalifikācija 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.