foto: AP/Scanpix
Daira Bertāna "Pelicans" jauns prezidents - Deivids Grifins
Par Daira Bertāna pārstāvētās "Pelicans" prezidentu kļuvis pazīstamais Deivids Grifins.
Basketbols
2019. gada 17. aprīlis, 21:20

Daira Bertāna "Pelicans" jauns prezidents - Deivids Grifins

Jauns.lv / LETA

Par latvieša Daira Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņūorleānas "Pelicans" prezidentu basketbola jautājumos kļuvis pazīstamais Deivids Grifins.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Grifins, kuram ir 45 gadi, iepriekš strādāja citā NBA klubā Klīvlendas "Cavaliers", kur vispirms ieņēma to pašu amatu, ko "Pelicans" organizācijā, bet no 2014. līdz 2017.gadam viņš bija komandas ģenerālmenedžeris.

Grifina tiešā pārraudzībā "Cavaliers" laikā no 2015. līdz 2017.gadam sasniedza trīs NBA finālus pēc kārtas, turklāt 2016.gadā pirmo reizi kļuva par NBA čempioni. Komandas panākumu stūrakmens bija Lebrons Džeimss.

Pirms darba Klīvlendas komandā Grifins darbojās arī Fīniksas "Suns" klubā.

Kā zināms, šo sezonu "Pelicans" klubā noslēdza Bertāns, kurš pēc pāris mēnešiem šīs vienības sastāvā varētu piedalīties NBA Vasaras līgā, lai izpelnītos līgumu uz nākamo sezonu. Pirms tam viņš ar Ņūorleānas klubu vienojās par sadarbību 1+1.

Šosezon "Pelicans" komanda 82 spēlēs guva 33 uzvaras un izslēgšanas turnīrā neiekļuva. Sagaidāms, ka vienību starpsezonā gaida lielas izmaiņas, jo to grasās atstāt lielākā zvaigzne Entonijs Deiviss.