foto: Zane Bitere/LETA
Basketbola savienības biedri atbalsta Šejas Pedijas naturalizēšanu
Šeilanija Pedija jau šovasar varētu pārstāvēt Latviju Eiropas čempionātā.
Basketbols
2019. gada 3. aprīlis, 16:38

Basketbola savienības biedri atbalsta Šejas Pedijas naturalizēšanu

Jauns.lv / LETA

Amerikāņu saspēles vadītājas Šejas Pedijas naturalizācijas jautājumā Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdei ir arī organizācijas biedru atbalsts, atklāja LBS prezidents Valdis Voins.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā ziņots, šobrīd noris darbs pie tā, lai Latvijas pilsonību savā īpašumā iegūtu "TTT Rīga" basketboliste Pedija, kas viņai pavērtu iespējas spēlēt arī valstsvienībā. Viņas naturalizāciju atbalsta LBS un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izpildkomiteja.

Pedijas naturalizācijas jautājums basketbola sabiedrībā izraisīja viedokļu apmaiņu starp idejas atbalstītājiem un noliedzējiem.

LBS pagājušajā nedēļā veikusi aptauju, kurā noskaidrojies, ka Pedijas naturalizēšanu atbalsta 30 organizācijas biedri, bet trīs ir pret. Ņemot vērā publiski pieejamo informāciju, LBS šobrīd ir 48 biedri.

"Iepriekšējā nedēļā biedru vidū veicām aptauju par to, kā viņi uzskata, vai vajag virzīt pilsonības piešķiršanai vai nevajag, lai mēs būtu pārliecināti par šo procesu. Līdz ar to, bez valdes atbalsta šim lēmumam ir arī biedru atbalsts," teica Voins.

30 gadus vecā Pedija šosezon Starptautiskās Basketbola federācija (FIBA) Eirolīgas turnīrā vidēji mačā izcēlās ar 15,2 punktiem, 5,3 rezultatīvām piespēlēm un 4,6 atlēkušajām bumbām. Viņa vairākas reizes tika iekļauta kārtas simboliskajā izlasē.

Pedija tika atzīt par Baltijas līgas vērtīgāko spēlētāju, pie MVP titula tiekot arī Eiropas Sieviešu basketbola līga (EWBL).