foto: Vida Press
Dāvja Bertāna pārstāvētā ''Spurs'' pagarinājumā piekāpjas ''Hornets'' basketbolistiem
Basketbols
2019. gada 27. marts, 07:40

Dāvja Bertāna pārstāvētā ''Spurs'' pagarinājumā piekāpjas ''Hornets'' basketbolistiem

Jauns.lv / LETA

Zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā otrdien piedzīvoja latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs", kas izbraukumā ar 116:125 (23:29, 36:26, 21:27, 26:24, 10:19) pagarinājumā piekāpās Šarlotas "Hornets".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Hornets" basketbolistiem šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas, kas komandai Austrumu konferencē joprojām ļauj cerēt uz dalību "play-off".

Bertāns šajā mačā cīņā iesaistījās no rezervistu soliņa, bet kopumā laukumā viņš pavadīja 20 minūtes, kuru laikā iemeta sešus punktus, jo viņš realizēja divus no pieciem tālmetieniem. Vēl latvieša kontā divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens un trīs piezīmes.

Tiesa, Bertāna +/- rādītājs bija +1, kas bija dalīts labākais sniegums komandā.

"Spurs" rindās ar 30 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Demars Derouzens, kamēr 20 punktus un 15 atlēkušās bumbas pievienoja Lamarkuss Oldridžs.

Savukārt "Hornets" vienībā ar lielisku sniegumu izcēlās Kemba Volkers, kura rēķinā 38 punkti, 11 rezultatīvas piespēles un deviņas atlēkušās bumbas. Tikmēr 24 punktus iemeta Dveins Beikons.

Bertāns pirmo reizi mačā iesaistījās pašās pirmās ceturtdaļas beigās, otrā ceturkšņa vidū viņam realizējot arī savu pirmo tālmetienu. Kopumā laukumā ritēja līdzvērtīga cīņa, bet pamatlaikā latvietis pie punktiem vairs netika. Cīņas 48 minūtes noslēdzās ar neizšķirtu 106:106, tāpēc uzvarētājs bija jānoskaidro pagarinājumā.

Papildus piecās minūtēs ar trīs punktu guvumu izcēlās arī Bertāns, tomēr tas notika vienu minūti pirms pagarinājuma beigām, kad "Spurs" atradās iedzinējos jau ar desmit punktiem. Viesiem tā arī neizdevās mainīt cīņas ritējumu, lai gūtu uzvaru.

"Spurs" šī bija trešā neveiksme pēdējo četru maču laikā, tomēr sagaidāms, ka vienība tuvāko cīņu laikā oficiāli nodrošinās dalību izslēgšanas turnīrā.

Sanantonio vienība ar 43 uzvarām 75 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem astoto vietu, kamēr "Hornets" ar 35 panākumiem 74 mačos ir desmitā Austrumos.

Nākamo spēli "Spurs" aizvadīs ceturtdien, kad uzņems Klīvlendas "Cavaliers".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās