foto: USA Today Sports
Dāvis Bertāns palīdz "Spurs" uzvarēt "Celtics"; Dairim Bertānam vēl viens zaudējums
Dāvis Bērnāns spēlē pret Hjūstonas "Rockets".
Basketbols
2019. gada 25. marts, 07:08

Dāvis Bertāns palīdz "Spurs" uzvarēt "Celtics"; Dairim Bertānam vēl viens zaudējums

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns svētdien iemeta deviņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" viesos ar rezultātu 115:96 (31:24, 23:23, 30:25, 31:24) pārspēja Bostonas "Celtics", turpinot tuvoties izslēgšanas turnīram.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bertāns šajā spēlē laukumā iesaistījās no rezervistu soliņa, bet kopumā 18 minūtēs viņš iemeta trīs no sešiem tālmetieniem, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, vienreiz kļūdījās un nopelnīja vienu piezīmi.

Lielisku spēli "Spurs" sastāvā aizvadīja Lamarkuss Oldridžs, kurš iemeta 48 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, kamēr Demars Derouzens pievienoja 16 punktus un 11 rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Celtics" labā 14 punktus iemeta Markuss Smārts, bet pa 13 punktiem pievienoja Markuss Moriss un Gordons Heivords, kuram arī desmit atlēkušās bumbas.

Bertāns pirmo reizi mačā iesaistījās pirmās ceturtdaļas beigās, tomēr pirmajā puslaikā viņš pie punktiem netika. Spēles pirmajā daļā "Spurs" vienībai bija izdevies iegūt iniciatīvu, kas lielajā pārtraukumā ļāva doties ar septiņu punktu vadību (54:47). Otrajā puslaikā viesi no Sanantonio vadību neatdeva, bet latvietis laukumā atgriezās līdz ar ceturtā ceturkšņa sākumu, turklāt pēc tam viņš nedaudz vairāk nekā divu minūšu laikā realizēja trīs tālmetienus, kas ļāva "Spurs" nostiprināt vadību un iegūt vairāk nekā 20 punktu pārsvaru.

"Spurs" ar 43 uzvarām 74 mačos Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem astoto vietu, kamēr "Celtics" ar tādu pašu bilanci ir piektā Austrumos.

Nākamo spēli "Spurs" aizvadīs otrdien, kad izbraukumā tiksies ar Šarlotas "Hornets".

Tikmēr cits latviešu basketbolists Dairis Bertāns svētdien guva trīs punktus, kamēr viņa pārstāvētā Ņūorleānas "Pelicans" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā savā laukumā pārliecinoši ar 90:113 (19:33, 25:30, 25:24, 21:26) piekāpās spēcīgajai Hjūstonas "Rockets".

Bertāns šajā mačā nospēlēja 12 minūtes, kuru laikā mērķī raidīja vienu no trim trīspunktniekiem, kamēr vienīgais metiens divu punktu vērtē lidoja mērķim secen. Vēl latvietis atzīmējās ar vienu atlēkušo bumbu un vienu piezīmi.

"Pelicans" sastāvā 19 punktus iemeta Frenks Džeksons, kamēr Džūliuss Rendls pievienoja 15 punktus.

Savukārt "Rockets" komandā 28 punktus iemeta pagājušās sezonas vērtīgākais basketbolists Džeimss Hārdens, bet 18 punkti Ērikam Gordonam.

"Pelicans" šajā cīņā piedzīvoja ļoti pārliecinošu zaudējumu, jo jau otrajā ceturtdaļā "Rockets" pārsvars pārsniedza 20 punktus. Bertāns vienīgo reizi spēlē iesaistījās trešās ceturtdaļas beigās un nospēlēja līdz pat cīņas izskaņai.

Ņūorleānas vienība ar 31 uzvaru 75 spēlēs Rietumu konferencē atrodas 12. vietā, kamēr "Rockets" ar 47 uzvarām 74 mačos ir trešajā pozīcijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Nākamo maču "Pelicans" aizvadīs otrdien, kad uzņems Atlantas "Hawks".