foto: Vida Press
Dāvim Bertānam neveiksmes ar tālmetieniem un zaudējums pret "Rockets"
Dāvis Bertāns iemeta tikai vienu no desmit tālmetieniem.
Basketbols
2019. gada 23. marts, 12:43

Dāvim Bertānam neveiksmes ar tālmetieniem un zaudējums pret "Rockets"

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva trīs punktus, taču uzbruka ar zemu precizitāti no tālmetienu līnijas, viņa pārstāvētajai Sanantonio "Spurs" komandai ciešot zaudējumu.

"Spurs" viesos ar rezultātu 105:111 (24:36, 23:26, 34:19, 24:30) piekāpās Hjūstonas "Rockets" komandai, kuras spožākā zvaigzne Džeimss Hārdens iemeta deviņus tālmetienus un ar 61 punktu atkārtoja savu karjeras rezultativitātes rekordu.

Bertāns laukumā pavadīja 26 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā iemeta vienu no desmit tālmetieniem, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu un piecas reizes pārkāpa noteikumus. "Spurs" ar viņu laukumā ielaida par diviem punktiem vairāk nekā iemeta.

Sanantonio vienībā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Braiens Forbss, bet 16 punkti, astoņas bumbas zem groziem un astoņas rezultatīvas piespēles bija Demaram Derouzenam.

Tikmēr pretiniekiem ar 61 punktu izcēlās Hārdens, kurš tikpat punktu 23.janvārī sameta Ņujorkas "Knicks" grozā. Vēl mājiniekiem ar 18 punktiem atzīmējās Kriss Pols, bet 16 atlēkušās bumbas bija Klintam Kapelam.

"Katru dienu strādāju, lai būtu pēc iespējas labāks. Man ir tā iespēja būt vienam no visu laiku labākajiem basketbolistiem. Bērnībā visu laiku par to sapņoju," pauda Hārdens.

Bertāns savu vienīgo tālmetienu iemeta spēles septītajā minūtē, kad panāca 17:21. Tiesa, pārējie deviņi viņa trejači lidoja grozam garām. Vēl nesen NBA labākais snaiperis Bertāns tagad ar 43,8% realizētu tālmetienu atkāpies uz ceturto vietu.

Hjūstonas vienība lielāko daļu mača atradās vadībā, Hārdenam pirmajā ceturtdaļā iemetot 27 punktus. Trešās ceturtdaļas beigās "Spurs" izlīdzināja rezultātu (81:81) un piecas minūtes pirms pamatlaika beigām bija vadībā ar sešiem punktiem (100:94). Uz to Hārdens atbildēja ar trim tālmetieniem, "Rockets" komandai izcīnot uzvaru.

"Spurs" ar 42 uzvarām 73 spēlēs Rietumu konferencē ieņem astoto vietu, tuvāko sekotāju apsteidzot par sešām uzvarām, kamēr "Rockets" ar 46 panākumiem 73 cīņās ir trešā Rietumos.

Sanantonio basketbolisti nākamo maču aizvadīs svētdien, kad viesosies pie Bostonas "Celtics".