foto: AP/Scanpix
Dāvim Bertānam 9 punkti un uzvara pār "Knicks"; Dairis paliek uz rezervistu soliņa
Dāvis Bertāns ar 9 punktiem "Spurs" palīdzēja izcīnīt septīto uzvaru pēc kārtas.
Basketbols
2019. gada 16. marts, 08:51

Dāvim Bertānam 9 punkti un uzvara pār "Knicks"; Dairis paliek uz rezervistu soliņa

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien iemeta deviņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kurā viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda savā laukumā ar rezultātu 109:83 (31:20, 25:21, 26:28, 27:14) pārliecinoši apspēlēja Ņujorkas "Knicks".

"Surs" basketbolistiem šī bija septītā uzvara pēc kārtas.

Bertāns šajā cīņā laukumā pavadīja 20 minūtes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem, vienu no pieciem trejačiem un abus "sodiņus".

Vēl Latvijas basketbolista kontā sešas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un trīs piezīmes. Kamēr viņš bija laukumā, "Spurs" iemeta par 23 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija dalīts labākais rādītājs komandā.

"Spurs" vienībā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs, kuram arī 11 atlēkušās bumbas, kamēr pa 13 punktiem pievienoja Demars Derouzens un Braiens Forbss.

Savukārt "Knicks" komandā 21 punktu iemeta Demjens Dotsons, bet 16 punkti Kadīmam Alenam.

"Spurs" šajā mačā izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru, jo jau pirmās ceturtdaļas beigās mājinieku vadība pārsniedza desmit punktus, kas nākamajos trīs periodos tika tikai nostiprināta. Bertāns spēlē iesaistījās mača pirmajā ceturtdaļā, tomēr izcēlās ar vairākiem neprecīziem metieniem, bet pēc tam viņš laukumā atgriezās trešā ceturkšņa beigās.

Visus savus punktus latvietis iemeta ceturtajā ceturtdaļā, kad vispirms grozā raidīja tālmetienu, bet neilgu brīdi vēlāk skrējienā gar sānu līniju trieca bumbu grozā no augšas. "Spurs" bija ieguvusi ļoti solīdu pārsvaru, kas pēdējās minūtēs ļāva izspēlēties arī tālākiem rezervistiem.

"Spurs" ar 40 uzvarām 69 mačos ir Rietumu konferences sestajā vietā, kamēr "Knicks" ar 13 panākumiem 69 cīņās ir līgas vājākā komanda.

"Knicks", kur iepriekš spēlēja Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, pašlaik piedzīvojusi astoņus zaudējumus pēc kārtas.

Nākamo spēli "Spurs" aizvadīs sestdien, kad uzņems Portlendas "Trail Blazers".

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns piektdien netika pie spēles laika Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kurā viņa pārstāvētā Ņūorleānas "Pelicans" savā laukumā ar rezultātu 110:122 (30:37, 26:20, 31:25, 35:28) piekāpās Portlendas "Trail Blazers".

"Pelicans" basketbolistiem šis bija piektais zaudējums pēc kārtas.

Bertāns šai spēlei bija pieteikts, bet treneris izvēlējās viņu laukumā nelaist.

"Pelicans" sastāvā karjeras rezultatīvāko spēli aizvadīja Džūliuss Rendls, kurš iemeta 45 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, kamēr ar trešo "triple-double" pēc kārtas izcēlās Elfrīds Peitons - 14 punkti, 12 atlēkušās bumbas un 16 rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Trail Blazers" komandā Damjans Lilards guva 24 punktus, bet 23 punkti Kristianam Džeimsam Makolumam.

Bertāns līdz šim ar simbolisku spēles laiku piedalījies divos NBA mačos, bet punktus nav guvis.

"Pelicans" ar 30 uzvarām 71 spēlē Rietumu konferencē ieņem 12.vietu, kamēr "Trail Blazers" ar 42 panākumiem 68 cīņās ir ceturtajā pozīcijā.

Nākamo maču "Pelicans" aizvadīs sestdien, kad uzņems Fīniksas "Suns".