foto: Zane Bitere/LETA
Savickis nesatraucas par komandas pastāvēšanu un vēlas, lai Ankipāns turpina trenēt "Dinamo"
Savickis: "Paši vainīgi, ka netikām - vajadzēja uzvarēt dažus mačus pret galvenajiem konkurentiem, taču sports ir sports. Mēģināsim, cik vien iespējams, saglabāt komandas sastāvu uz nākamo sezonu."
Hokejs
2019. gada 26. februāris, 13:13

Savickis nesatraucas par komandas pastāvēšanu un vēlas, lai Ankipāns turpina trenēt "Dinamo"

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis labprāt komandas galvenā trenera amatā arī turpmāk redzētu Ģirtu Ankipānu, sarunā ar laikrakstu "Latvijas Avīze" atklāja Savickis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgas "Dinamo" šogad piekto sezonu pēc kārtas nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, taču aizvadīja krietni labāku sezonu nekā iepriekš, no "play-off" atpaliekot tikai par punktu.

"Padomes sēdē dosim oficiālo vērtējumu [par sezonu], bet mans skats ir pozitīvs," sarunā ar laikrakstu teica Savickis. "Paši vainīgi, ka netikām - vajadzēja uzvarēt dažus mačus pret galvenajiem konkurentiem, taču sports ir sports. Mēģināsim, cik vien iespējams, saglabāt komandas sastāvu uz nākamo sezonu."

Savickis uzsvēra, ka Rīgas "Dinamo" šajā sezonā veikusi uzlabojumus visos virzienos.

"Uzlabojām visus virzienus - treneris, asistenti, labāk trāpījām ar leģionāriem, uzticējāmies jaunajiem spēlētājiem. Ļoti labi nostrādāja motivācija - uzvarējām vairākas spēles, kur, salīdzinot meistarības līmeni, nebija izredžu," norādīja kluba padomes priekšsēdētājs.

Arī galvenā trenera Ankipāna darbs tiks izvērtēts padomē, taču Savickis uzskata, ka viņš ir strādājis atzīstami un gribētu, lai turpina to darīt. Sarunas ar pašu treneri par to vēl neesot bijušas.

Ankipāns vienlaikus pilda arī ģenerālmenedžera pienākumus. "Par to mēs domāsim, manuprāt, mums vajag meklēt ģenerālmenedžeri. Gribētu nodalīt abus šos amatus. Spēlētāju piesaistīšana - tas bija kolektīvs darbs, kurā iesaistījās arī valde un padome."

Savickis arī vēl nemācēja atbildēt, cik lielas izredzes Rīgas klubam ir noturēt tā līderus Līnusu Videlu un Metjū Majoni, tomēr uzsvēra, ka abiem hokejistiem patīk būs Latvijas komandā.

Lai arī līgums ar ģenerālsponsoru "Gazprom Export" ir beidzies, Savickis neredz indikācijas, kas liktu satraukties par komandas pastāvēšanu. Finansiālās garantijas līgas vadībai esot jāiesniedz pusotra mēneša laikā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās