foto: Paula Čurkste/LETA
Visockis-Rubenis pirms izšķirošā mača atklāj Latvijas izlases taktiku
"Ceram uz enerģiju un ātrumu jau no paša spēles sākuma, kas mums pietrūka mačā ar Spāniju. Mēs gatavojām komandu, bet viens ir izrunāt spēles plānu, taču otrs - to izpildīt," teica Visockis-Rubenis.
Basketbols
2019. gada 25. februāris, 15:13

Visockis-Rubenis pirms izšķirošā mača atklāj Latvijas izlases taktiku

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas izšķirošajā cīņā ar Melnkalni cer uz enerģiju un ātrumu jau no paša spēles sākuma, uzsver valstsvienības galvenā trenera Arņa Vecvagara asistents Artūrs Visockis-Rubenis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas izšķirošais duelis Podgoricā sāksies plkst.20 pēc Latvijas laika, bet to tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls TV6.

"Esam pilnībā gatavi šodienas spēlei. Spēles plāns nosaka, ka mēs gribam uzspiest uz viņu vājajām vietām, līdz ar to šis divpadsmitnieks darītu to vislabāk. Kā jau pierādījās pret Ukrainas izlasi, Melnkalne ļoti slikti atgriežas aizsardzībā, tāpēc mums jāspēlē ātru basketbolu. Gribam uzspiest, ka mums ir daudz "pick'n'roll" un ātrums," stāstīja treneris.

Ar ātru spēli Latvijas izlase cer nogurdināt pretinieku līderi Bojanu Dubļeviču.

"Mums viņš ir jākausē un jāliek skriet. Mūsu garajiem spēlētājiem viņu laukumā ir jāapsteidz. Ja pulss būs augsts, un viņš būs noguris, tad pretinieku uzbrukums būs mazāk efektīvs," skaidroja Visockis-Rubenis.

Tāpat viņš atklāja, ka ir skaidrs pamatsastāvs pirmdienas mačam, taču starta piecinieka spēlētājus vēl nenosauca.

"Ceram uz enerģiju un ātrumu jau no paša spēles sākuma, kas mums pietrūka mačā ar Spāniju. Mēs gatavojām komandu, bet viens ir izrunāt spēles plānu, bet otrs - to izpildīt," teica Visockis-Rubenis.

"Visi spēlētāji un treneri apzinās, ka tā ir izšķirošā spēle, to nav vērts vēlreiz pārrunāt. Katrs treneris cenšas izdarīt pienesumu ar vārdiem un darbiem. Darām visu, bet treneri nav tie, kuri iziet laukumā," uzsvēra treneris.

Izšķirošajā mačā Latvijas izlases pieteikumā būs Jānis Strēlnieks, Jānis Timma, Dairis Bertāns, Žanis Peiners, Rolands Šmits, Rihards Lomažs, Jānis Blūms, Artis Ate, Mareks Mejeris, Ojārs Siliņš, Mārtiņš Meiers un Aigars Šķēle.

No tiem spēlētājiem, kuri svētdien ieradās Podgoricā, pirmdienas mačam ar Melnkalni netiks pieteikts Ronalds Zaķis.

Latvijas un Melnkalnes pirmajā savstarpējā spēlē Rīgā uzvaru ar 84:75 uzvarēja šodienas pretinieki. Lai Latvija kvalificētos Ķīnā gaidāmajai Pasaules kausa izcīņai, tai šodien nepieciešama uzvara ar vismaz deviņu punktu starpību - pretējā gadījumā uz finālturnīru dosies tieši Melnkalne.

I grupas kopvērtējumā pēc 11 kārtām līdere ar deviņām uzvarām ir Spānija, bet par vienu panākumu mazāk ir Turcijai. Abas izlases jau ir nodrošinājušas iekļūšanu Pasaules kausa finālturnīrā. Tālāk ar septiņām uzvarām seko Melnkalne, sešas uzvaras ir Latvijai, kamēr Ukrainai ir pieci panākumi. Savukārt pēdējā, sestā, ar divām uzvarām ir Eiropas čempione Slovēnija.

Trīs labākās apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās