foto: REUTERS/SCANPIX
Mančestras "United" leģenda Pols Skoulzs trenēs Anglijas ceturtās līgas komandu
Bijusī Anglijas futbola premjerlīgas Mančestras "United" zvaigzne Pols Skoulzs.
Futbols
2019. gada 11. februāris, 16:55

Mančestras "United" leģenda Pols Skoulzs trenēs Anglijas ceturtās līgas komandu

Jauns.lv / LETA

Anglijas futbola premjerlīgas Mančestras "United" leģenda Pols Skoulzs kļuvis par Anglijas pēc spēka ceturtās līgas jeb "League Two" komandas Oldemas "Athletic" galveno treneri.

Pašlaik 44 gadus vecajam Skoulzam šī būs pirmā pieredze galvenā trenera amatā. Pēc tam, kad Skoulzs pirmo reizi paziņoja par futbolista karjeras beigām, viņš 2012. gadā strādāja "United" treneru kolektīvā, bet 2015. gadā uz īsu brīdi bija sev piederošās Selfordas "City" galvenā trenera vietas izpildītājās.

Oldemas vienība pērn zaudēja vietu "League One", bet šobrīd pēc spēka ceturtajā līgā ar 42 punktiem 30 spēlēs ieņem 14. vietu.

Zīmīgi, ka Skoulzs ir dzimis un uzaudzis Selfordā, netālu no Oldemas.

Skoulzs pirmo reizi karjeru noslēdza 2011. gadā, lai pievienotos "United" treneru sastāvam, tomēr nākamā gada janvārī atgriezās laukumā un aizvadīja vēl pusotru sezonu.

Savu futbolista karjeru Skoulzs sāka 1991. gadā Mančestras "United" jauniešu komandā, bet lielajā komandā pussargs debitēja 1994. gadā, jau savā pirmajā mačā izceļoties ar diviem gūtajiem vārtiem.

Mančestras kluba sastāvā Skoulzs 11 reizes triumfēja premjerlīgas čempionātā, kā arī divas reizes uzvarēja UEFA Čempionu līgas turnīrā un trīs reizes triumfēja Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā.

Savukārt Anglijas valstsvienībā Skoulzs aizvadīja 66 mačus, kuros guva 14 vārtus. Tomēr karjeru izlasē viņš noslēdza jau 29 gadu vecumā.