foto: Shutterstock
Riteņbraukšanā aizliegs tramadolu - populārās pretsāpju zāles
Profesionālajā riteņbraukšanā tiks aizliegts pretsāpju līdzeklis tramadols.
Citi sporta veidi
2019. gada 16. janvāris, 19:09

Riteņbraukšanā aizliegs tramadolu - populārās pretsāpju zāles

Jauns.lv / LETA

Ar 1.martu profesionālajā riteņbraukšanā tiks aizliegts pretsāpju līdzeklis tramadols, lēmusi Starptautiskās Riteņbraukšanas savienība (UCI).

Pussintētiskais pretsāpju līdzeklis ar opijam līdzīgu darbību šobrīd nav Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto vielu sarakstā.

Pirmais pārkāpums tiks sodīts ar diskvalifikāciju no konkrētajām sacensībām un sodu, otrais pārkāpums tiks sodīts ar piecu mēnešu diskvalifikāciju, bet trešā pārkāpuma gadījumā varēs saņemt pat deviņu mēnešu diskvalifikāciju.

"Ņemot vērā tramadola blakusefektus, liegums ieviests, lai pasargātu riteņbraucēju veselību. Tramadolam ir divu veidu blakusefekti - slikta dūša, miegainība un koncentrēšanās zudums, kas palielina kritienu risku, kā arī medikaments var izraisīt atkarību," teikts UCI paziņojumā.

UCI lēmumu apsveikusi Kustība par uzticamu riteņbraukšanu (MPCC), kas pārstāv septiņas no 18 UCI Pasaules tūres komandām un 76% no profesionālajām kontinentālajām vienībām.

"Esam gandarīti redzēt, ka, spītējot WADA bezdarbībai, UCI uzņēmusies iniciatīvu un radusi risinājumu problēmai, kas ietekmē augsta līmeņa sportu," teikts MPCC paziņojumā.