Lipmans: "Nu vairs treneris nav jāmeklē, ir tikai jāparaksta līgums"
Lipmans: "Nu vairs treneris nav jāmeklē, ir tikai jāparaksta līgums. Nekādu šķēršļu nav, tāpēc domāju, ka to izdarīsim pirmdien vai otrdien."
Hokejs
2016. gada 3. februāris, 15:27

Lipmans: "Nu vairs treneris nav jāmeklē, ir tikai jāparaksta līgums"

Jauns.lv

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans atradis valstsvienībai jaunu galveno treneri, ar kuru gan vēl jāparaksta līgums, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Tiesa, Lipmans atteicies nosaukts speciālista vārdu, taču viņš varētu klātienē apmeklēt trešdienas vakarā gaidāmo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēli starp Rīgas "Dinamo" un Somijas klubu Helsinku "Jokerit".

"Nu vairs treneris nav jāmeklē, ir tikai jāparaksta līgums. Nekādu šķēršļu nav, tāpēc domāju, ka to izdarīsim pirmdien vai otrdien," laikrakstam norādīja Lipmans, kurš atklāja, ka izlasi nevadīs iepriekš medijos piesauktie kanādietis Toms Kūlens un Frēdriks Stilmans no Zviedrijas. "Kūlens nekad nav trenējis nopietnu komandu, tāpēc es baidos uzticēt tādu atbildīgu amatu. Viņš ir aģents, kuru Teds Nolans paņēma sev par asistentu draudzīgo attiecību dēļ."

Kā zināms, Latvijas izlase bez galvenā trenera ir jau kopš pagājušā gada jūnija, kad no šī amata pēc neveiksmīga pasaules čempionāta tika atbrīvots Aleksandrs Beļavskis. Iepriekš starp kandidātiem bija atrodami Leonīds Beresņevs, Artis Ābols un kanādietis Nolans. Tiesa, Beresņevs vairs nav reāls kandidāts, jo abas puses neesot spējušas panākt vienošanos par finansiālajiem nosacījumiem.

Tikmēr janvārī par galvenā trenera palīgu tika apstiprināts Viktors Ignatjevs, bet šo amatu turpinās pildīt arī Kārlis Zirnis.

Pērn pasaules čempionātā Latvija par mata tiesu saglabāja vietu starp planētas spēcīgākajām izlasēm. Lipmans atklāja, ka Krievijā gaidāmās šī gada meistarsacīkstes komandai būs grūtākās, kopš Latvija sacenšas elites divīzijā.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA