foto: Zane Bitere/LETA
Latvijas kamaniņu braucēji Siguldā uzvar Nāciju kausa sacensībās
Šī sezona Aparjodam līdz šim nav bijusi veiksmīga, jo viņš no diviem Pasaules kausa posmiem saņēmis diskvalifikāciju.
Citi sporta veidi
2019. gada 11. janvāris, 12:03

Latvijas kamaniņu braucēji Siguldā uzvar Nāciju kausa sacensībās

Jauns.lv / LETA

Latvijas kamaniņu braucēji Kristers un Kendija Aparjodi, kā arī divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš piektdien Siguldā guva uzvaras Nāciju kausa sacensības, tādējādi ievadot Pasaules kausa izcīņas sesto posmu.

Vīriešu sacensībās Latvijai bija dubultuzvara - pirmo vietu guva Aparjods, kurš trasi veica 48,002 sekundēs, bet viņam 0,028 sekundes zaudēja Inārs Kivlenieks. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena tikmēr stājās krievs Maksims Aravins.

Savukārt astotajā vietā bija Riks Kristens Rozītis, kamēr Artūrs Dārznieks ieņēma 17.vietu starp 23 kamaniņu braucējiem.

Šī sezona Aparjodam līdz šim nav bijusi veiksmīga, jo viņš no diviem Pasaules kausa posmiem saņēmis diskvalifikāciju.

"Varbūt, filozofiski runājot, es kaut kādā mērā esmu to pelnījis, ja jau tā notiek. Esmu labi aizvadījis starpsezonu. Sākot jau no pagājušās sezonas, testēju visas ragavas un pavadīju ļoti daudz laika, braucot trasē arī pēc sezonas. Vasarā, pievienojoties jaunam trenerim, ir uzlabojies arī starts un ir daudz patīkamāk strādāt treniņos. Sākoties sezonai, daudz tika testētas kamanas, Siguldā veicām daudz braucienu, bet Eiropā bijām tikai divās trasēs. Darba izdarīts daudz un laiks atvēlēts arī kamanu būvei," Latvijas Kamaniņu sporta federācija citē Aparjoda teikto. "Domāju, tehnika ir līmenī un atliek tikai pašam nobraukt. Sezonas sākumā tas arī izdevās, bet tāda neveiksme jau pirmajā posmā (diskvalifikācija). Es nezinu, ko tur varētu vainot, mana vaina tur diez vai ir. Varbūt kāds treneris kaut ko nepiefiksēja."

Sportists neslēpj, ka šobrīd koncentrējas uz pasaules un Eiropas čempionātiem, kur brauks ar pilnīgi jaunām kamanām.

Dāmu konkurencē uzvaru guva vienīgā Latvijas pārstāve Aparjode, kura tuvāko sekotāju Jekaterinu Baturinu no Krievijas apsteidza par 0,202 sekundēm, kamēr trešā bija austriete Birgita Placere.

Tikmēr divnieku konkurencē Gudramovičs/Kalniņš trasi veica 41,847 sekundēs, kas viņiem par 0,259 sekundēm ļāva apsteigt itāļus Emanuelu Rīderu/Simonu Kaincvaldneru. Kopumā startēja astoņas ekipāžas.

Visi Latvijas kamaniņu braucēji kvalificējās sestdien un svētdien gaidāmajām pamatsacensībām.

Nāciju kausā nepiedalījās Latvijas junioru vecuma braucēji, jo viņi Sanktmoricā gatavojas Eiropas čempionātam savā vecuma grupā.

Tikmēr vieta pamatsacensībās jau garantēta Elīzai Caucei un Ullai Zirnei, kā arī divniekiem Andrim un Jurim Šiciem un Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam.

Pamatsacensības Siguldā sāksies sestdien, kad uz starta dosies divnieki un sievietes, bet svētdien paredzētas kungu un komandu stafetes sacensības.

Pasaules kausa posms Siguldā šajā nedēļas nogalē norisināsies 26.reizi vēsturē, bet pēcolimpiskajā sezonā šajā Latvijas pilsētā viesosies 110 sportisti no 23 valstīm.

Pēc šī posma pasaules labākajiem sportistiem būs viena brīva nedēļa, bet janvāra beigās Vinterbergas trasē Vācijā notiks pasaules čempionāts, bet pēc tam februārī Oberhofā būs arī Eiropas meistarsacīkstes.

Šajā Pasaules kausa sezonā paredzēti deviņi posmi, sezonai noslēdzoties februāra izskaņā Sočos.