Basketbols
2018. gada 30. decembris, 23:11

Latvijas izlases basketboliste Putniņa Eirolīgas klubu Spānijā nomaina pret Eirokausa vienību Ungārijā

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases basketboliste Aija Putniņa pievienojusies Ungārijas klubam Miškolcas DVTK, informē vienība.

Pašlaik 30 gadus vecā Putniņa šo sezonu iesāka Spānijas čempionē Salamankas "Perfumerias Avenida", kur gan netika pie lielas lomas, tāpēc tagad pievienojusies vienam no zināmākajiem Ungārijas klubiem Miškolcas DVTK.

Vēl svētdien "Perfumerias Avenida" komanda Spānijas čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 79:54 (25:15, 15:18, 12:17, 27:15) sagrāva "Snatt's Femeni Sant Adria", bet Putninā bija ārpus spēles pieteikuma.

Šosezon Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas turnīrā Putniņa septiņās spēlēs vidēji iemeta 3,0 punktus un izcīnīja 1,0 atlēkušo bumbu, kamēr Spānijas čempionātā viņai 12 cīņās caurmērā 5,8 punkti un 3,7 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Miškolcas DVTK komanda bez Ungārijas čempionāta piedalās FIBA Eirokausā, kur pirmajā posmā guva piecas uzvaras sešās spēlēs un triumfēja grupā.

Basketbolistes karjeru Putniņa uzsāka "TTT Rīga" kluba sistēmā, bet pēc tam četrus gadus spēlēja ASV. Pēc atgriešanās Eiropā spēka uzbrucēja 2008./2009.gada sezonā pievienojās Spānijas komandai Barselonas "Olesa Espanyol", turpinājumā divas sezonas pavadīja Francijā, pārstāvot "USO Mondeville" un "Arras" vienības, bet 2011./2012.gada sezonā spēlēja Lietuvas spēcīgākajā komandā Kauņas "Viči-Aištes", triumfējot uzreiz trijos dažādos turnīros. Savukārt 2012./2013.gada sezonā Putniņa bija viena no Spānijas vienības "UNB Obenasa" līderēm.

Pēc tam Putniņa spēlēja Itālijas komandā Umbertides "Acqua&Sapone", Ungārijas klubā Pēčas "Pinkk 424", Itālijas vienībā San Martino di Lupari "Fila", Francijas klubā Nantes "Reze", kā arī Turcijas vienībās Samsunas "Canik" un "Mersin BB".

Putniņa jau vairākus gadus ir viena no vadošajām Latvijas izlases basketbolistēm, viņai kopā ar komandu aizvadītajā vasarā debitējot arī Pasaules kausā.