foto: LETA
"VEF Rīga" otrajā pagarinājumā izcīna smagu uzvaru pret "Ogri"
Basketbola kluba "VEF Rīga" spēlētāji.
Basketbols
2018. gada 20. decembris, 22:09

"VEF Rīga" otrajā pagarinājumā izcīna smagu uzvaru pret "Ogri"

Jauns.lv / LETA

Valsts vicečempione "VEF Rīga" ceturtdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā savā laukumā smagā cīņā ar 111:108 (23:24, 20:20, 21:17, 23:26, 16:16, 8:5) vien otrajā pagarinājumā uzvarēja "Ogri".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ogres komandai līdz ar to ir pārtrūkusi septiņu uzvaru sērija.

"VEF Rīga" komandā ceturtdien ar 15 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām izcēlās Mareks Mejeris, kamēr 16 punkti un 12 atlēkušās bumbas Stīvam Zekam. Savukārt 14 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Artis Ate.

Savukārt "Ogres" sastāvā 21 punkts Jānim Pozņakam, bet 20 punktus iemeta Edgars Lasenbergs.

Abas komandas aizvadīja ļoti līdzvērtīgu spēkošanos, teju visai cīņai aizritot punkts punktā. Pirmo puslaiku ar minimālu pārsvaru noslēdza "Ogre" (44:43), tomēr otrā puslaika ievadā iniciatīvu jau pārņēma "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izvirzījās vadībā ar dažu punktu pārsvaru. Viesi no Ogres gan spēlēja pašaizliedzīgi un vienmēr atrada argumentus titulēto konkurentu spēlei.

Noslēdzošajās desmit minūtēs uzplaiksnījums jau bija "Ogres" vienībā, kas nepilnas sešas minūtes līdz pamatlaika beigām pēc Edgara Lasenberga diviem precīziem soda metieniem panāca jau 75:69. "VEF Rīga" gan ātri vien atguvās un izvirzījās arī vadībā (78:77), bet pēc Mejera precīzā "sodiņa" mājinieki izvirzījās vadībā ar 84:81.

Uzreiz sekojošajā uzbrukumā ar trejaci atbildēja Renārs Magone, tādējādi rezultātam kļūstot neizšķirtam. Tiesa, Džebrils Durems 45 sekundes pirms finālsignāla iemeta divus "sodiņus", bet pēc tam pievienoja vēl vienu, atjaunojot trīs punktu vadību "VEF Rīga" komandai (87:84). Nepilnas astoņas sekundes pirms beigām pieredzējušais Rinalds Sirsniņš ar aukstasinīgu tālmetienu vēlreiz līdzsvaroja rezultātu uz tablo.

Kā pēdējais grozam pamatlaika izskaņā uzbruka Durems, kura caurgājiens bija neprecīzs, tāpēc cīņa turpinājās pagarinājumā. Arī tajā komandas turpināja spēkoties punkts punktā, bet pēc Durema diviem precīziem "sodiņiem" deviņas sekundes līdz papildlaika beigām "VEF Rīga" izvirzījās vadībā ar 103:100. Tomēr 2,8 sekundes līdz beigām noteikumi tālmetiena brīdī tika pārkāpti pret "Ogres" basketbolistu Lasenbergu. Līdz ar to viņš varēja mest soda metienus un cerēt vismaz uz otrā pagarinājuma panākšanu, kas arī izdevās, - basketbolists trāpīja visus trīs raidījumus, tāpēc cīņa turpinājās otrajā papildlaikā.

Savukārt otrajā pagarinājumā jau ar krietni pārāku sniegumu izcēlās "VEF Rīga" komanda, turklāt "Ogrei" piezīmju dēļ bija ievērojamas sastāva problēmas, kas beigās rīdziniekiem ļāva izcīnīt ļoti smagu panākumu.

Tikmēr zaudējumu arī savā šīs sezonas 13.spēlē ceturtdien cieta pastarīte "Jēkabpils"/"SMScredit.lv", kas izbraukumā ar 67:76 (19:20, 20:15, 12:13, 16:28) piekāpās Pērnavas "Sadam" basketbolistiem.

Viesu sastāvā ar 18 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Jurijs Aleksejevs, kamēr 13 punktus pievienoja Edgars Štelmahers.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 12 uzvarām 13 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 11 panākumiem 12 cīņās seko Tallinas "Kalev"/"Cramo" un "VEF Rīga", bet ceturtā ar desmit panākumiem 14 cīņās ir "Ogre". Piektajā pozīcijā ar astoņām uzvarām 13 mačos ir Tallinas "TalTech", kam ar astoņiem panākumiem 14 mačos seko Tallinas "Kalev"/TLU. Septītā ar septiņām uzvarām 14 dueļos ir "Betsafe"/"Jūrmala", kamēr pirmo astoņnieku ar sešām uzvarām 12 cīņās noslēdz "Tartu Universitāte".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Aiz pirmā astoņnieka ar septiņām uzvarām 15 mačos ir Pērnavas "Sadam", bet pirmo desmitnieku ar piecām uzvarām 13 spēlēs noslēdz Raplas "Avis Utilitas". Pie četrām uzvarām 11 spēlēs tikusi "Latvijas Universitāte", kamēr trīs panākumi 13 cīņās ir "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepājas" komandām, aiz kurām ar divām uzvarām 12 dueļos ir "Valga-Valka"/"Maks&Moorits". Savukārt tabulu ar zaudējumiem visās 13 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".