foto: LETA
Lielupes kortos nākamgad notiks WTA pasaules tūres turnīrs
Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.
Citi sporta veidi
2018. gada 12. decembris, 18:22

Lielupes kortos nākamgad notiks WTA pasaules tūres turnīrs

Jauns.lv / LETA

Nākamā gada vasarā Latvijā notiks Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules tūres turnīrs, atklāja Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Plānots, ka "International" sērijas turnīrs uz māla seguma tenisa centrā "Lielupe" notiks no 22. līdz 28.jūlijam. Sākotnēji to bija iecerēts organizēt Maskavā, tomēr tagad tas pēc WTA apstiprinājuma pārcelts uz Jūrmalu, bet to joprojām rīkos Krievijas sporta mārketinga aģentūra "ONE SGM".

Lejnieks bija ļoti priecīgs par šādu pavērsienu. "Mēs zinājām, ka tas var notikt. Rīkotāji bija atbraukuši uz Latviju saprast, vai "Lielupes" tenisa centra bāze atbilst prasībām. Izskatās, ka viņiem patika."

"Šis būs augstākās raudzes pasākums ar milzīgu budžetu. Tas ir fantastiski, ka kas tāds notiek Jūrmalā, vēl pie tam vasarā. Jā, mēs neesam licences turētāji, bet šis turnīrs mūs reāli uzliek uz tenisa kartes," uzsvēra Lejnieks.

LTS ģenerālsekretārs izteicās, ka vēl ir pāragri runāt par finansiālo pusi un to, vai šis turnīrs arī turpmāk notiks Jūrmalā, pieminot, ka kalendāru 2020.gadā ļoti izmainīs Tokijas olimpiskās spēles, kas sāksies tieši jūlija beigās.

Kā zināms, uzreiz divas Latvijas tenisistes atrodas pasaules ranga pirmajā trīsdesmitniekā - Anastasija Sevastova ir planētas 11.rakete, kamēr pērn Francijas atklātajā čempionātā uzvarējusī Aļona Ostapenko ir 22.vietā.