foto: Yelena Afonina/TASS
Piecgadīgais spēkavīrs no Čečenijas pārspēj sešus pasaules rekordus
GROZNY, RUSSIA - NOVEMBER 28, 2018: Rakhim Kuriyev, 5, poses for a photograph at a studio of the Grozny television and radio broadcasting company, Grozny, Chechen Republic, Russia after he set a record of 3,202 push-ups achieved in 2 hours 30 minutes 55 seconds in the presence of Russian Book of Records officials; in a previous attempt on 12 November 2018, Rakhim Kuriyev did 4,105 push-ups in 2 hours 25 minutes which however was not recognized as a record. Yelena Afonina/TASS EDITORIAL USE ONLY; NO COMMERCIAL USE; NO ADVERTISING
Citi sporta veidi
2018. gada 1. decembris, 16:27

Piecgadīgais spēkavīrs no Čečenijas pārspēj sešus pasaules rekordus

Jauns.lv

Piecgadīgais spēkavīrs Rakhims Kurajevs no Čečenijas Republikas Krievijā uzstādījis sešus Pasaules rekordus, izpildot 3 202 atspiedienus no zemes, ziņo ārvalstu mediji.

Mazais sportists izpildīja 1000 atspiedienus nieka 40 minūtēs un 57 sekundēs, 2000 atspiedienus pusotras stundas laikā. Divu stundu laikā viņš veica 2559 atspiedienus, līdz visbeidzot viņš uzstādīja rekordu arī par īsākajā laikā izpildītajiem 3000 atspiedieniem – viņš to paveica divās stundās un 22 minūtēs. Tāpat viņš arī uzstādīja rekordu visvairāk atspiedienos stundas laikā – 1419 atspiedieni, kā arī visvairāk atspiedienos divās stundās – 2559 atspiedieni.

Rekordu uzstādīšanas laikā puiku kvēli atbalstīja Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs, beigās pasniedzot viņam medaļu. “Es ne mirkli nešaubījos, ka Rakhims spēs savu personīgo rekordu atrādīt vēlreiz žūrijas priekšā,” par puiku priecājās Kadirovs.

Piecgadīgais spēkavīrs Rakhims Kurajevs

Piecgadīgais spēkavīrs Rakhims Kurajevs no Čečenijas Republikas Krievijā uzstādījis sešus Pasaules rekordus, izpildot 3 202 atspiedienus no zemes.

gallery icon
15

Par paveikto puikam ļauts rotaļlietu veikalā izvēlēties ko vien sirds kāro. Jāpiebilst, ka Rakhims ticis apbalvots arī ar jaunu Mersedesu, kuru viņam uzdāvinājis kāds Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam tuvu stāvošs cilvēks, tāpēc šoreiz puika izvēlējies rotaļu mašīnu, ar kuru pats varētu braukt, kā arī Zirnekļcilvēka rotaļlietu. Spēkavīrs neaizmirsa arī par savu brāli un māsu.

Mersedesa atslēgas puikam pasniedzis Ramzans Kadirovs, sakot, ka puika ir paveicis neiespējamo un abi cer tikties kādā fitnesa zālē. “Ļauj savam tēvam vadāt tevi apkārt, jo tu tiešām esi pelnījis braukt baltā Mersedesā,” teica Kadirovs.