foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix
NHL drafta pirmais numurs Dālins gūst pirmos vārtus, palīdzot Girgensonam un "Sabres" tikt pie uzvaras
Šī gada NHL drafta pirmais numurs Rasmuss Dālins.
Hokejs
2018. gada 14. oktobris, 11:35

NHL drafta pirmais numurs Dālins gūst pirmos vārtus, palīdzot Girgensonam un "Sabres" tikt pie uzvaras

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres", kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, sestdien izcīnīja uzvaru regulārā čempionāta spēlē, debijas vārtus gūstot šī gada drafta pirmajam numuram Rasmusam Dālinam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" pretinieku laukumā ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) apspēlēja Arizonas "Coyotes", gūstot trešo uzvaru šīs sezonas piecās spēlēs.

Girgensons laukumā pavadīja 12 minūtes un 52 sekundes, no kurām trīs minūtes un 24 sekundes viņš cīnījās mazākumā. Latvijas hokejists veica vienu spēka paņēmienu, taču metienus pa vārtiem neizpildīja, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Girgensons, spēlējot ceturtajā uzbrucēju virknējumā, ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Pirmos vārtus savā NHL karjerā šajā spēlē guva zviedru talants Dālins, kuru "Sabres" izraudzījās ar pirmo numuru šī gada draftā. Viņš spēles rezultātu atklāja pirmajā trešdaļā, kad meistarīgi nospēlēja Džefs Skiners, bet Dālinam atlika pielikt nūju, ripu raidot tukšos vārtos.

Vēl ar precīziem metieniem šajā spēlē izcēlās Konors Šīrijs un Skiners.

Girgensons šosezon piecās spēlēs ir nopelnījis vienu rezultativitātes punktu par piespēli, bet "Sabres" ar sešiem punktiem Austrumu konferencē atrodas ceturtajā vietā, kamēr līderei Toronto "Maple Leafs" ir desmit punkti.

Savas NHL karjeras laikā pašlaik 24 gadus vecais Girgensons kopumā 353 spēlēs guvis 44 vārtus un veicis 58 rezultatīvas piespēles. Iepriekšējā sezonā latviešu uzbrucējs 71 spēlē atzīmējās ar septiņiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm

"Sabres" iepriekšējās septiņas sezonas nav spējusi iekļūt Stenlija kausa izcīņā.