Citi sporta veidi
2018. gada 31. jūlijs, 05:38

Ukraiņu vieglatlēts saņem pusgada diskvalifikāciju par bildēm "Instagram"

Jauns.lv

Skrējējs Antons Grabovskis atstādināts no visa veida sacensībām uz sešiem mēnešiem, vēsta Ukrainas Vieglatlētikas federācijas oficiālā mājaslapa. Viņa diskvalifikācija ir spēkā no 22. jūlija.

Iemesls tik radikālam Federācijas lēmumam bijis kāds Grabovska "Instagram" stāsts, kurā sportists aktīvi kritzēja Ukrainas izlases ekipējuma sponsora "Asics" jaunākos tērpus, kuri skrējājam šķita neērti un nepraktiski. 

"Pēc viņa rīcības Ukrainas Vieglatlētikas federācijai radās reputācijas draudi, kas lika bažīties par turpmāko sadarbību ar sporta apģērba ražotāju. Tas savukārt traucē vieglatlētikas izlases interesēm."

Antons Grabovskis savā "Instagram" stāstā bija ielicis vairākas bildes, kurās asi kritizējis jaunos nacionālās izlases apģērbus, kādus bija tikko saņēmis.

foto: ekrānuzņēmums no video
Viens no Antona Grabovska skandalozajiem kadriem.

Pats sportists ar diskvalifikāciju nav mierā un savā "Youtube" kanālā izteica savu skaidrojumu par notikušo. "Es necenšos attaisnoties un neesmu arī sašutis. Man tomēr šķiet, ka nedaudz viss tiek pārspīlēts. Man teica, ka esmu uzrakstījis preteklības, bet es nevienu neesmu aizvainojis. Es tikai nedaudz paņirgājos. Ja nopietni, tad es šīs formas nemaz neuzskatu par sliktām, tomēr tai ir dažas ne pārāk labas nianses."