foto: Edijs Pālens/LETA
Samoilovs/Šmēdiņš pieveic spēcīgos poļus un iekļūst Eiropas čempionāta astotdaļfinālā
Pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs (no kreisās) un Jānis Šmēdiņš.
Citi sporta veidi
2018. gada 19. jūlijs, 14:53

Samoilovs/Šmēdiņš pieveic spēcīgos poļus un iekļūst Eiropas čempionāta astotdaļfinālā

LETA

Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs ceturtdien Nīderlandē izcīnīja uzvaru arī trešajā Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra spēlē, nodrošinot automātisku vietu astotdaļfinālā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Turnīrā ar septīto numuru izliktie Šmēdiņš/Samoilovs G apakšgrupas noslēdzošajā - trešajā - mačā Hāgā ar 2-0 (21:16, 21:18) uzvarēja ar desmito numuru izliktos poļus Gžegožu Fijaleku un Mihalu Brilu.

Pirmajā setā Šmēdiņš/Samoilovs diezgan ātri ieguva iniciatīvu, tikdami pie pāris punktu pārsvara. Latvijas pārstāvji vadībā atradās visu setu un to uzvarēja ar diezgan pārliecinošo 21:16. Līdzīgs scenārijs ritēja arī otrajā setā, jo Šmēdiņš/Samoilovs ieguva nelielu vadību, ko izdevās pakāpeniski palielināt līdz 11:7, kas pretiniekiem lika ņemt pārtraukumu. Tas gan Polijas pārim diez ko nepalīdzēja, jo Latvijas sportisti prasmīgi savu pārsvaru nosargāja, otrajā setā uzvarot ar 21:18.

Tikmēr Pļaviņš/Točs, kuriem turnīrā ir 11.numurs, sīvā F apakšgrupas noslēdzošajā spēlē Roterdamā ar 1-2 (21:19, 13:21, 14:16) zaudēja Krievijas volejbolistiem Igoram Veļičko un Oļegam Stojanovskim, kuri izlikti ar sesto numuru.

Pirmais sets bija ļoti sīvs, kura beigās labāki bija latvieši, kamēr otrajā setā jau dominēja viņu pretinieki, gūstot drošu panākumu. Savukārt izšķirošajā - trešajā - setā Pļaviņš/Točs beigās izlaida no rokām uzvaru. Viņi bija vadībā ar 8:6 un 12:8, beigās iegūstot arī vairākas mačbumbas, jo bija priekšā ar 14:12. Tomēr pēdējos četrus punktus šajā mačā guva Krievijas duets, izcīnot uzvaru spēlē un nodrošinot automātisku vietu astotdaļfinālā.

Jau ziņots, ka Šmēdiņš/Samoilovs grupu turnīra pirmajā mačā ar 2-1 (21:13, 11:21, 15:12) uzvarēja Filipu Arni Bermanu un Janiku Harmsu no Vācijas, kuri turnīrā izlikti ar 26.numuru, bet nākamajā duelī ar 2-0 (21:16, 22:20) uzvarēja lietuviešus Arnu Rumševiču un Luku Kazdaili, kuriem turnīrā ir 23.numurs.

Tādējādi ar trim uzvarām trīs spēlēs Latvijas pāris izcīnīja pirmo vietu G grupā un automātisku ceļazīmi uz astotdaļfinālu.

Arī Pļaviņš/Točs pirms ceturtdienas spēles bija nodrošinājuši vietu izslēgšanas spēlēs, tomēr neizmantoja iespēju uzreiz tikt starp 16 labākajiem duetiem.

Pļaviņš/Točs F apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:13, 21:15) uzvarēja Hendriku Nikolaju Molu un Matiāsu Berntsenu no Norvēģijas, kuri izlikti ar 22.numuru, bet otrajā cīņā ar 2-0 (21:15, 21:12) apspēlēja sacensību 27.numuru Vāclavu Berčīku un Janu Dumeku no Čehijas.

Šīs grupas noslēgumā trīs uzvaras bija Veļičko/Stojanovskim, bet Pļaviņš/Točs ar diviem panākumiem ieņēma otro vietu, kamēr trešie palika norvēģi, bet čehiem turnīrs pēc priekšsacīkstēm noslēdzās.

Izslēgšanas turnīrs sāksies piektdien.

Eiropas čempionātā katras apakšgrupas uzvarētājas uzreiz tika astotdaļfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvējas izslēgšanas spēles sāks no pirmās kārtas, kamēr katras grupas vājākajai komandai dalība turnīrā ir noslēgusies.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jau ziņots, ka sieviešu turnīrā grupu sacensības nepārvarēja Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras trīs mačos tika pie vienas uzvaras. Lai sasniegtu izslēgšanas sacensības, Latvijas pārstāvēm pietrūka tikai viena uzvarēta izspēle.

Līdz ar to Graudiņa/Kravčenoka Eiropas čempionātu noslēdza dalītā 25.vietā.

Pērn Eiropas čempionāts norisinājās Jūrmalā, Majoru pludmalē, kur uzvarēja itāļi Daniele Lupo un Paolo Nikolai, kamēr Šmēdiņš un Samoilovs palika otrie. Viņi par Eiropas čempioniem kļuva 2015.gadā Austrijā, bet 2013. un 2014.gadā kaklā arī kāra Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Tāpat Pļaviņš un Šmēdiņš 2010.gadā tika pie Vecā kontinenta bronzas medaļām.

Savukārt Graudiņa/Kravčenoka pērn Eiropas čempionātā savās mājās tika līdz ceturtdaļfinālam. Savukārt 2009.gadā par kontinenta čempionēm kļuva Inguna Minusa un Inese Jursone.

Šmēdiņš/Samoilovs šonedēļ pasaules pludmales volejbola rangā, kas tika publicēts pirmdien, ieņem ceturto vietu, kamēr Pļaviņš/Točs ir sestajā pozīcijā.

Šosezon abi Latvijas dueti ir uzvarējuši pa vienam Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīram. Pļaviņam/Točam tas izdevās sezonas sākumā janvārī Hāgā, bet Šmēdiņš/Samoilovs to paveica pirms nepilnām divām nedēļām Portugāles pilsētā Ešpiņu.

Tāpat Pļaviņš/Točs februārī bija trešie trīs zvaigžņu turnīrā Irānā, bet Šmēdiņš/Samoilovs šosezon uz Pasaules kausa tūres turnīru goda pjedestāliem kāpuši jau trīs reizes. Martā viņi bija trešie piecu zvaigžņu turnīrā ASV pilsētā Fortloderdeilā, kā arī jūlija sākumā izcīnīja trešo vietu četru zvaigžņu turnīrā Polijas galvaspilsētā Varšavā.

Eiropas čempionāts, kas ilgs līdz svētdienai, notiek četrās Nīderlandes pilsētās.