foto: EPA
Neimars laukumā pārāk daudz tēlojot
Futbols
2018. gada 4. jūlijs, 19:07

Neimars laukumā pārāk daudz tēlojot

Jauns.lv / LETA

Brazīlijas izlases zvaigznei Neimaram laukumā ir jāpārtrauc tēlot, jo citādāk tas grauj viņa vērtību, uzskata Vācijas futbola leģenda Lotārs Mateuss.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašlaik Krievijā norisinās Pasaules kausa izcīņa futbolā, un tajā ceturtdaļfinālu sasniegusi Brazīlija, kas piektdien tiksies ar Beļģiju. Tiesa, plašas diskusijas šajā turnīrā izraisījušas Neimara darbības laukumā. Lai arī viņš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem futbolistiem pasaulē, brazīlietis ar sāpēs saviebtu seju regulāri laukumā krīt pat pie mazākā pretinieka pieskāriena.

Neimara regulārie un uzspēlētie kritieni jeb tā dēvētā niršana jau kļuvuši par apsmiekla objektu internetā.

"Neimaram tas nav vajadzīgs. Viņš ir lielisks spēlētājs. Katrā ziņā viņam tas nenāk par labu," uzskata Mateuss, atgādinot, ka tādi spēlētāji kā Djego Maradona un Lionels Mesi šādas metodes nav izmantojuši. "Kam ir vajadzīga šāda tēlošana?"

Brazīlijas izlases zvaigzne šajā turnīrā iesitis divus vārtus, bet vairāk viņš mediju publikācijās izcēlies tieši ar savu pārspīlēto krišanu un vārtīšanos pa zemi.

Mateuss norādīja, ka tas ir tiesnešu pārziņā, kā apturēt simulēšanu uz laukuma. Turklāt viņš piebilda, ka arī Kolumbijas valstsvienības futbolisti otrdienas astotdaļfināla mačā pret Angliju arī itin bieži tēlojuši, taču soģis to nav spējis apturēt.

Pasaules kausa ceturtdaļfinālā bez Brazīlijas un Beļģijas savā starpā tiksies arī Urugvaja un Francija, Krievija un Horvātija, Zviedrija un Anglija.

Pasaules kauss noslēgsies 15.jūlijā.