foto: Edijs Pālens/LETA
Zināms, ar ko nākamgad Bratislavā būs jāspēlē Latvijas hokeja izlasei
Latvijas hokeja izlase apakšgrupu spēles aizvadīs Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā.
Hokejs
2018. gada 22. maijs, 13:27

Zināms, ar ko nākamgad Bratislavā būs jāspēlē Latvijas hokeja izlasei

LETA

Latvijas hokeja izlase nākamā gada pasaules čempionāta (PČ) apakšgrupu spēles aizvadīs Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, cita starpā tiekoties arī ar šī gada finālistēm Zviedriju un Šveici.

Tāpat vienā grupā ar Latvijas izlasi būs arī spēcīgās Krievija un Čehija, kā arī Norvēģija, Austrija un Itālija.

Tikmēr otrā apakšgrupā, kura spēles aizvadīs Košicē, bez mājinieces Slovākijas spēlēs arī Kanāda, ASV, Somija, Vācija, Dānija, Francija un Lielbritānija.

Pasaules čempionāts Bratislavā un Košicē 2019.gadā notiks no 10. līdz 26.maijam.

Dalībnieces pa grupām tika sadalītas, izmantojot Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) pasaules rangu, taču noteikumi paredz, ka organizatoriem ir iespēja, vadoties no komerciāliem un ģeogrāfiskiem apsvērumiem, veikt izmaiņu. Pēc ranga vienā grupā ar Latviju vajadzēja atrasties Slovākijai, taču tad kopā spēlētu mājiniece un kaimiņos esošā Čehija, līdz ar to Slovākijas izlase tika iekļauta Košices grupā, bet uz Bratislavu pārcelta Norvēģija.

Latvijas hokeja izlase ceturtdaļfinālā tiekas ar Zviedriju

Latvijas hokeja izlase Kopenhāgenā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā tiekas ar spēcīgo Zviedrijas valstsvienību, kura šajās meistarsacīkstēs aizstāv pērn izcīnīto titulu.

gallery icon

Svētdien noslēdzās pasaules čempionāts, kura finālā Zviedrijas hokejisti ar 3:2 pagarinājumā pieveica Šveici, nosargājot pērn iegūto titulu. Tikmēr bronzas medaļas tika ASV hokejistiem, kuri ar 4:1 uzveica Kanādu.

Savukārt Latvijas izlase šo pasaules čempionātu noslēdza astotajā vietā, pirmo reizi kopš 2009.gada spēlējot ceturtdaļfinālā, kurā ar 2:3 nācās piekāpties nākamajai čempionei Zviedrijai.

Tikmēr Krievijas izlase Dānijā aizvadītajā pasaules čempionātā palika sestā, Čehija bija septītā, Norvēģija ieņēma 13., bet Austrija 14.vietu, kamēr Itālija pēc gada pārtraukuma atgriezīsies elitē, jo šosezon uzvarēja pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Slovākija pasaules čempionātu uzņēma jau 2011.gadā, kad spēles arī notika Bratislavā un Košicē. Bratislavā mači tiks aizvadīti Ondržeja Nepelas vārdā nosauktajā arēnā, kurā ir vietas 10 040 līdzjutējiem. Tur savas mājas spēles aizvada Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Bratislavas "Slovan". Šajā hallē atrodas arī divi treniņu laukumi.

Savukārt Košicē komandas spēlēs "Steel Arena" hallē, kurā ir vietas 8347 skatītājiem. Tā ir Slovākijas hokeja ekstralīgas kluba "Košice" mājvieta.

Katrā arēnā tiks aizvadītas pa 28 priekšsacīkšu spēlēm un pa diviem ceturtdaļfināliem, kamēr pusfināli un cīņas par medaļām notiks Bratislavā.

Spēļu kalendāru IIHF sola publiskot tuvāko mēnešu laikā, bet biļetes sāks tirgot septembrī.

Cīņa par ceturtdaļfinālu: Latvija pret Dāniju

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta B apakšgrupas noslēdzošajā mačā, kurā izšķiras pēdējā ceļazīme uz ceturdaļfinālu, spēkojas ar turnīra saimnieci Dāniju.

gallery icon

Latvijas hokeja izlase cīnās ar Kanādu

Pasaules hokeja čempionāta spēle hokejā starp Latvijas un Kanādas valstsvienībām "Jyske bank boxen" Arēnā.

gallery icon

Latvijas hokeja izlase cīnās pret ASV

Latvijas hokeja izlase Dānijā notiekošā pasaules čempionāta mačā cīnās ar ASV.

gallery icon

Latvijas hokejisti cīnās pret Vācijas izlasi: pasaules čempionāts Dānijā 2018. gada 12. maijā

gallery icon

Pasaules čempionāta spēle hokejā strap Latvijas un Dienvidkorejas valstsvienībām

Pēc cīņas ar korejiešiem Latvijas valstsvienība ceturtdien spēlēs ar ASV, sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ...

gallery icon

Pasaules čempionāta spēle hokejā starp Latvijas un Somijas valstsvienībām

Latvijas hokeja izlase svētdien Dānijā notiekošā pasaules čempionāta elites divīzijas B apakšgrupas otrajā mačā ar 1:8 (0:3, 0:2, 1:3) zaudēja ...

gallery icon

Latvijas hokejisti Dānijā stājas pretī Norvēģijas sportistiem

Latvijas hokejisti Dānijā stājas pretī Norvēģijas sportistiem

gallery icon