foto: Reuters/Scanpix/LETA
Zviedrijas hokejisti nenotur pārsvaru un slovākus uzvar tikai pagarinājumā
Otrā perioda piektajā minūtē Jākobs de la Rose pēc ātrā uzbrukuma panāca jau 3:1 zviedru labā.
Hokejs
2018. gada 12. maijs, 16:14

Zviedrijas hokejisti nenotur pārsvaru un slovākus uzvar tikai pagarinājumā

LETA

Zviedrijas hokeja izlases svētdien Kopenhāgenā pasaules čempionāta A apakšgrupas mačā ar rezultātu 4:3 (2:1, 1:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Slovākiju.

Uzvaras vārtus zviedriem guva Mika Zibanejads.

Mača rezultātu ar metienu no zilās līnijas atklāja Tomāšs Jurčo, bet zviedri līdz perioda beigām pārņēma vadību, ar precīziem raidījumiem izceļoties Denisam Erverberjam un Gustavam Nīkvistam. Arī Everberjs izcēlās ar metienu no zilās līnijas, kamēr Nīkvists labi nocīnījās vārtu priekšā.

Otrā perioda piektajā minūtē Jākobs de la Rose pēc ātrā uzbrukuma panāca jau 3:1 zviedru labā, bet nepilnas četras minūtes pirms trešdaļas beigām Mareks Džaloga mazākumā aizlauzās līdz pretinieku cietoksnim un vienus vārtus atguva. Trešajā periodā slovāki izlīdzināja rezultātu, Ladislavam Naģam noslēdzot izgājienu divatā pret vienu pretinieku vārtsargu.

Pamatlaikā uzvarētāja netika noskaidrota, līdz ar to bija jāaizvada pagarinājums, kura piektajā minūtē Zibanejads realizēja vairākumu ar metienu tukšā vārtu stūrī.

A apakšgrupas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 14 punktiem piecos mačos ir Zviedrija, desmit punkti ir Krievijai, pa deviņiem punktiem ir Čehijai un Šveicei, bet aiz pirmā četriniekam ar astoņiem punktiem ir Slovākija. Tālāk ar sešiem punktiem seko Francija, vienu punktu ieguvusi Austrija, bet Baltkrievija šobrīd ir bez punktiem.

Latvijas hokeja izlase sestdien Herningā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pārspēja olimpisko vicečempioni Vāciju, turpinot cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlases labā vārtus guva Ronalds Ķēniņš, Guntis Galviņš un Andris Džeriņš, kamēr vāciešiem izcēlās Dominiks Kahuns.

Kārtējo lielisko spēli Latvijas izlases vārtos aizvadīja Elvis Merzļikins, kurš atvairīja 33 no 34 pretinieku mestajām ripām.

B apakšgrupā vadībā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir ASV, tālāk ar desmit punktiem četros mačos ir Kanāda, kurai ar deviņiem punktiem seko Somija un Latvija, bet somiem ir viena spēle rezervē. Uzreiz aiz pirmā četrinieka ar astoņiem punktiem atrodas Dānija, tālāk ar pieciem punktiem seko Vācija, septīto vietu ar trim punktiem ieņem Norvēģija, bet bez punktiem cīnās Dienvidkoreja.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.