foto: kaluga.sledcom.ru
Traģēdija peldēšanas sacensībās. 17 gadus vecs sportists no baseina vairs saviem spēkiem neizpeld
Traģēdijas vieta Obņinskas baseins.
Citi sporta veidi
2018. gada 17. marts, 05:28

Traģēdija peldēšanas sacensībās. 17 gadus vecs sportists no baseina vairs saviem spēkiem neizpeld

Jauns.lv

Ar traģisku negadījumu noslēgušās peldēšanas sacensības Obņinskas pilsētā Krievijā, kur miris 17 gadus vecs sportists.

17 gadus veca peldētāja dzīvība izdzisusi turpat baseinā, vēsta Kalugas apgabala Izmeklēšanas nodaļa.

Pēc izmeklētāju rīcībā esošās informācijas, sportists pēc 50 metru peldējuma (viena lielā baseina garums) mēģināja starta vietā atgriezties peldot. Treneri un tiesneši pēkšņi pamanīja, ka sportistam kļuvis slikti. Puisis nekavējoties tika izvilkts no ūdens un nogadāts pie mediķiem.

Aptuveni stundu ārsti mēģināja glābt jaunā peldētāja dzīvību, tomēr tas beidzās neveiksmīgi un tika konstatēta viņa nāve. Lai noskaidrotu precīzus nāves apstākļus, ir nozīmētu tiesu medicīnas ekspertīze.

Kā vēsta Krievijas prese, dažas dienas pirms sacensībām sportists bija devies uz specializētu dispanseru, kur tika konstatēts, ka jaunā atlēta veselības stāvoklis ir labs un viņam tika atļauts piedalīties meistarsacīkstēs.

Pēc notikušā ierosināta krimināllieta par cilvēka nonāvēšanu neuzmanības dēļ.

Jauns.lv jau ziņoja, ka marta mēnesī šis ir jau vismaz trešais gadījums, kad neskaidros atpstākļos mirst sportisti. Vispirms 4. martā no miega vairs nepiecēlās 31 gadu vecais Itālijas izlases futbolists un "Fiorentina" kluba kapteinis Davide Astori, bet nepilnu nedēļu vēlāk (naktī uz 9. martu) savās mājās miegā izdzisa 18 gadus vecā Francijas futbola talanta Tomasa Rodrigeza dzīvība.