"Mavericks" īpašniekam Kubanam par patiesības pateikšanu piespriež 600 000 ASV dolāru sodu
foto: Reuters/Scanpix/LETA
Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans pateicis daudzu NBA komandu domas.
Citi sporta veidi

"Mavericks" īpašniekam Kubanam par patiesības pateikšanu piespriež 600 000 ASV dolāru sodu

Kasjauns.lv / LETA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) trešdien piesprieda 600 000 ASV dolāru (480 000 eiro) lielu naudas sodu Dalasas "Mavericks" īpašniekam Markam Kubanam par publiski izteiktu secinājumu, ka šobrīd vislabāk ir zaudēt spēlēs.

"Mavericks" īpašniekam Kubanam par patiesības pate...

Turklāt tas Kubanam kļuvis par otro skandālu šonedēļ.

Kubans pirmdien kādā audio blogā atzina, ka viņa komandas interesēs būtu zaudēt pēc iespējas vairāk spēļu, lai tiktu pie augstāka numura vasarā gaidāmajā draftā.

"Man, iespējams, nevajadzētu šo teikt, tomēr mēs vairs necīnāmies par izslēgšanas turnīru. Teicu puišiem, ka zaudēšana ir mūsu labākā iespēja," pauda Kubans. "Edamam [Silveram, NBA komisāram] nepatiktu šo dzirdēt, tomēr es to izskaidroju viņiem. Un izskaidroju kādi šovasar būs mūsu komandas plāni."

Kubans atzina, ka viņa komanda pusotru gadu "tankojusi" jeb speciāli zaudējusi, lai tiktu pie labākas izvēles draftā, tomēr vasarā jāpaveic viss, lai turpmāk to vairs nevajadzētu darīt.

Zīmīgi, ka šis ir jau otrais skandāls, kurā šonedēļ iekļuvusi Kubans un "Mavericks" komanda. Iepriekš izdevums "Sports Ilustrated" vēstīja, ka vairāki "Mavericks" personāla darbinieki, ieskaitot bijušo vienības prezidentu un izpilddirektoru Terdimu Aseriju necienīgi uzvedušies pret sievietēm.

"Tā bija kā "Dzīvnieku māja" reālā dzīvē," pauda kāda bijusī organizācijas darbiniece. "Saku "bija" tikai tāpēc, ka vairs tur neatrodos, tomēr esmu droša, ka tas turpinās."

"Simtiem reižu tikos ar spēlētājiem un tā nekad negadījās, jo viņi zina kā jāattiecas pret cilvēkiem. Tad devos uz biroju un tur jutos kā zooloģiskajā dārzā," stāstīja darbiniece.

Kāda darbiniece pauda, ka Aserijs atkārtoti teicis, ka viņai bijis grupveida sekss, kamēr citas vaino Aseriju rokas likšanā uz kājas sanāksmju laikā un aicinājumos uz seksu. Tāpat sievietes viena otrai ieteikušas izvairīties no nokļūšanas vienā liftā ar Aseriju.

Vēl "Sports Ilustrated" ziņā bija pausts, ka "Mavericks" štata apskatnieks Ērls Snīds 2012.gadā apsūdzēts iesišanā draudzenei, bet, neskatoties uz arestu, turpinājis savu darbu, kaut nav varējis atstāt valsti un tāpēc nedevās uz spēlēm pret Toronto "Raptors" komandu.

Pats Kubans "Sports Ilustrated" ziņu nosaucis par "pretīgu", atzīstot, ka par neko tādu nebija informēts, tomēr bijušie darbinieki uzskata, ka viņš to zinājis un vienkārši pievēris acis uz 2014.gadā atlaistā Aserija darbībām.

"Mavericks" komanda šosezon 58 spēlēs guvusi vien 18 uzvaras, kas ir dalīts mazākais skaits līgā. Miljardieris Kubans vienību vada kopš 2000.gada.